21/12/2022 21/12/2022 Εγκύκλιο για την εορτή των Χριστουγέννων εξέδωσε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος. Ο Θεοφιλέστατος μεταξύ άλλων είπε ότι “καθήκον μας είναι να γνωρίσουμε τον Χριστό σε κάθε Αφρικανό. Καθήκον μας να ενώσουμε κάθε Τανζανό με την Ορθόδοξη Εκκλησία μας”. Παρακάτω η εγκύκλιος: Προς Τον ευσεβή κλήρο και τον ευσεβή λαό τής Ιεράς...
21 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2022 - 16:16

Εγκύκλιος για την εορτή των Χριστουγέννων από τον Επίσκοπο Μπουκόμπας

Διαδώστε:
Εγκύκλιος για την εορτή των Χριστουγέννων από τον Επίσκοπο Μπουκόμπας

Εγκύκλιο για την εορτή των Χριστουγέννων εξέδωσε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος. Ο Θεοφιλέστατος μεταξύ άλλων είπε ότι “καθήκον μας είναι να γνωρίσουμε τον Χριστό σε κάθε Αφρικανό. Καθήκον μας να ενώσουμε κάθε Τανζανό με την Ορθόδοξη Εκκλησία μας”.

Παρακάτω η εγκύκλιος:

Προς

Τον ευσεβή κλήρο και τον ευσεβή λαό τής Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας.

Σεβαστοί μου Πατέρες και ευλογημένοι χριστιανοί

Ο Σωτήρας Χριστός γεννήθηκε στη Βηθλεέμ της Παλαιστίνης. Ο Θεός έγινε άνθρωπος, για να σώσει τον άνθρωπο.

Γεννήθηκε και έζησε στην Παλαιστίνη, αλλά ανήκει σ’ όλο το κόσμο και σε όλες τις εποχές. Ήλθε για όλους τους ανθρώπους που έζησαν πριν και μετά την έλευση Του. Ήλθε για όλους τους ανθρώπους και ξεχωριστά για τον καθένα.

Ο Χριστός είναι παρών στο κόσμο διά της Εκκλησίας Του, που βρίσκεται σ’ όλο το κόσμο.

Βέβαια δεν τον γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι.

Αυτό είναι το έργο της Εκκλησίας και το έργο της Ιεραποστολής τής Εκκλησίας.

Να γνωρίσει το Χριστό σε κάθε άνθρωπο.

Να ενώσει το Χριστό με κάθε άνθρωπο.

Το αποτέλεσμα τής ενώσεως είναι η σωτηρία τού ανθρώπου. Και σωτηρία σημαίνει, αληθινή ζωή σ’ αυτό το κόσμο και συνέχεια τής ζωής μετά τον θάνατο.

Η ένωση με το Χριστό γίνεται με το βάπτισμα και τη ζωή τού πιστού στην Εκκλησία. Κάθε φορά που με την αμαρτία μειώνεται η ενότητα με το Χριστό και τους αδελφούς με την μετάνοια και την εξομολόγηση δυναμώνουμε την ενότητά μας.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός δυο χρόνια μετά την γέννηση Του κατέφυγε στην Αφρική διωκόμενος από τον Ηρώδη. Η Αφρική ευλογήθηκε με την παρουσία Του.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο αληθινός Θεός μας είναι παρών στην Αφρική διά τής Εκκλησίας Του. Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας συνεχίζει το έργο του Χριστού στην Αφρική.

Όλοι όμως οι Αφρικανοί δεν τον έχουν γνωρίσει. Όλοι οι Τανζανοί δεν είναι μέλη της Εκκλησίας Του.

Καθήκον μας είναι να γνωρίσουμε τον Χριστό σε κάθε Αφρικανό. Καθήκον μας να ενώσουμε κάθε Τανζανό με την Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

Προσευχή μας στον Κύριο που γεννήθηκε σαν σήμερα στην Βηθλεέμ, να ενισχύσει τους κληρικούς και τους χριστιανούς της Επισκοπής μας.

Ικεσία μας στο Κύριο, να έλθει να γεννηθεί μέσα μας, να ενωθεί μαζί μας καί να ζει Εκείνος μέσα μας.

 

Εύχομαι χαρούμενα Χριστούγεννα με το Χριστό.
Με ευχές
Ο Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας
Χρυσόστομος

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων