25/09/2021 28/09/2021 Με μία μεγάλη εκδήλωση, που θα πραγματοποιήσει στις 6 Οκτωβρίου 2021, η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας θα αναδείξει από κοινού με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, έναν ειδικό τόμο με αφορμή τη συντήρηση εκατό εκ των παλαιοτέρων χειρογράφων της βιβλιοθήκης του ιεραποστολικού Πατριαρχείου, που προχώρησε μέχρι σήμερα η Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β’, ο...
25 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2021 - 21:19

Εκδήλωση για τα 100 συντηρημένα χειρόγραφα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Εκδήλωση για τα 100 συντηρημένα χειρόγραφα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Με μία μεγάλη εκδήλωση, που θα πραγματοποιήσει στις 6 Οκτωβρίου 2021, η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας θα αναδείξει από κοινού με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, έναν ειδικό τόμο με αφορμή τη συντήρηση εκατό εκ των παλαιοτέρων χειρογράφων της βιβλιοθήκης του ιεραποστολικού Πατριαρχείου, που προχώρησε μέχρι σήμερα η Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β’, ο Δ/ντής της Βιβλιοθήκης Δρ Μουστάφα Ελ Φέκι και ο Διευθυντής του Ιδρύματος «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» Κύπρου, Χαράλαμπος Μπακιρτζής, το οποίο συνέβαλε σημαντικά οικονομικά στο όλο αυτό εγχείρημα, θα δώσουν το δυναμικό «παρών» στη μεγάλη αυτή εκδήλωση για να δείξουν σε όλον τον κόσμο το τι μπορεί να προσφέρει η αγαστή συνεργασία των δύο κρατών αλλά και των οργανισμών τους, σε θέματα σημαντικών πολιτιστικών και ιστορικών στοιχείων, όπως είναι τα πολύτιμα αυτά χειρόγραφα του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αναδεικνύοντας και την ίδια την ιστορία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας μέσα από τα ιστορικά γραπτά κειμήλια που βρίσκονται τεθησαυρισμένα στην Πατριαρχική Βιβλιοθήκη.

 

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων