21/11/2023 22/11/2023 Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από τη συγγραφή του Εθνικού Ύμνου διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας, το Γενικό Ελληνικό Προξενείο και την Ελληνική κοινότητα της Λουσάκα την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 στην κατάμεστη αίθουσα τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης καλωσόρισε τον πρώην πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ Κωσταντίνο...
21 Νοεμβρίου, 2023 - 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2023 - 0:53

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη συγγραφή του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν» στη Ζάμπια

Διαδώστε:
Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη συγγραφή του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν» στη Ζάμπια

Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από τη συγγραφή του Εθνικού Ύμνου διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας, το Γενικό Ελληνικό Προξενείο και την Ελληνική κοινότητα της Λουσάκα την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 στην κατάμεστη αίθουσα τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης καλωσόρισε τον πρώην πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ Κωσταντίνο Λούλη ο οποίος βρίσκεται για επιχειρηματικές δραστηριότητες στην χώρα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανακοίνωση από τον Μητροπολίτη κ. Ιωάννη ότι η υπό σύσταση έδρα ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Ζάμπιας θα ονομαστεί Διονύσιος Σολωμός.

Στους παρευρισκόμενους μοιράστηκε ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν ο οποίος θα τυπωθεί επίσης στα Αγγλικά και σε δύο τοπικές διαλέκτους της Ζάμπια, Νιάντζα και Τσιτσέουα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων