02/08/2023 02/08/2023 Ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και στον Γενικό Διευθυντή της Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο για την έκδοση του Ιερατικού στα Σουαχίλι, για τις λειτουργικές ανάγκες της, εξέφρασε η Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας, διά του Επισκόπου της κ. Χρυσοστόμου. “Μας έκανε εντύπωση η ζεστή υποδοχή του Αγίου Φαναρίου και...
02 Αυγούστου, 2023 - 11:57
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2023 - 12:02

Έκδοση Ιερατικού στα Σουαχίλι από την Αποστολική Διακονία η οποία στηρίζει την Ιεραποστολή στην Αφρική

Διαδώστε:
Έκδοση Ιερατικού στα Σουαχίλι από την Αποστολική Διακονία η οποία στηρίζει την Ιεραποστολή στην Αφρική

Ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και στον Γενικό Διευθυντή της Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο για την έκδοση του Ιερατικού στα Σουαχίλι, για τις λειτουργικές ανάγκες της, εξέφρασε η Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας, διά του Επισκόπου της κ. Χρυσοστόμου.

“Μας έκανε εντύπωση η ζεστή υποδοχή του Αγίου Φαναρίου και η άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας”, σημειώνει ο Θεοφιλέστατος.

Ο Μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος 

Την έκδοση ετοίμασαν οι συνεργάτες της Επισκοπής Μπουκόμπας και οι φιλότιμες αδελφές της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά Αρναίας. Την εκτύπωση ανέλαβε δωρεάν το τυπογραφείο της Αποστολικής Διακονίας στο Κεφαλάρι Αττικής.

“Η συνεργασία θα συνεχισθεί με την έκδοση του ΕΓΚΟΛΠΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ και του ΕΥΧΟΛΟΓΙΟΥ στα Σουαχίλι”, αναφέρει η Επισκοπή.

Η Αποστολική Διακονία έχει κάνει πολλές εκδόσεις στα Σουαχίλι για τις λειτουργικές και κατηχητικές ανάγκες του ιεραποστολικού έργου. “Αξίζει να αναφερθεί η μεγάλη συμβολή της Αποστολικής Διακονίας στην “εποποιΐα του νεώτερου ελληνισμού, της Εξωτερικής Ιεραποστολής”, κατά την έκφραση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, “της ψυχής” αυτής της εποποιίας”, σημειώνει ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος και προσθέτει ότι “η λειτουργία του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής από το 1967 καλλιεργεί την Ιεραποστολική συνείδηση στην Εκκλησία της Ελλάδος. Έργο του Γραφείου το “Κέντρο Ιεραποστολικών Σπουδών” 1971-1974, η Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής, που οργανώνεται κάθε χρόνο, το Ιεραποστολικό περιοδικό ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ, διατήρησαν στην Ελλάδα αναμμένη τη φλόγα της εντολής του Κυρίου “πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη” (Ματθ. 28,19)”.

Ο Επίσκοπος Μπυκόμπας και Δυτικής Τανζανίας Χρυσόστομος 

Την Αποστολική Διακονία τίμησε το 2019 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος σε ειδική τελετή, όπου φανερά συγκινημένος μίλησε για την πολύτιμη συνεισφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος στο ιεραποστολικό έργο τονίζοντας πως «ερχόμαστε συνέχεια, όχι ως ζητιάνοι, αλλά ως αδέλφια σας, για να μπορέσουμε να κάνουμε το καλό στους ανθρώπους*». Επεσήμανε, ακόμη ότι «*ποτέ δεν χτύπησα την πόρτα της Εκκλησίας της Ελλάδος και να φύγω δυσαρεστημένος*», ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά, πως «*όταν φύγω από την Ελλάδα, από αυτόν τον ωραίο τόπο και επιστρέψω στην Αφρική θα κοιτάζω τον ουρανό και θα σκέφτομαι ότι δεν είμαι μόνος».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων