10/03/2020 10/03/2020 Είναι το μέρος όπου το εξιτήριο το παίρνεις ανταλλάσσοντας το με την τελευταία σου πνοή, είναι ο χώρος που φτωχοί συνάνθρωποί μας διανύουν τις τελευταίες στιγμές της επίγειας ζωής τους. Ο λόγος για ένα θάλαμο στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νοτίου Μαδαγασκάρης. Η νοσηλεία είναι βραχύβια γιατί πάντα σε αυτόν το θάλαμο το εξιτήριο το παίρνεις...
10 Μαρτίου, 2020 - 18:19
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2020 - 22:43

Εκεί που το εξιτήριο σημαίνει και το τέλος της επίγειας ζωής

Διαδώστε:
Εκεί που το εξιτήριο σημαίνει και το τέλος της επίγειας ζωής

Είναι το μέρος όπου το εξιτήριο το παίρνεις ανταλλάσσοντας το με την τελευταία σου πνοή, είναι ο χώρος που φτωχοί συνάνθρωποί μας διανύουν τις τελευταίες στιγμές της επίγειας ζωής τους.

Ο λόγος για ένα θάλαμο στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νοτίου Μαδαγασκάρης. Η νοσηλεία είναι βραχύβια γιατί πάντα σε αυτόν το θάλαμο το εξιτήριο το παίρνεις ανταλλάσσοντας το με την τελευταία σου πνοή…

“Κρατικό νοσοκομείο. Ένας ξεχασμένος θάλαμος με ανθρώπους διαφόρων ηλικιών. Ασθενείς με άμεση προσδοκία θανάτου. Στοιβάζονται εκεί όχι λόγο κοινής ασθένειας, άλλωστε η έλλειψη διαγνωστικών μέσων αφήνει στο επίπεδο της μαντείας την εξακρίβωσή της, πάρα λόγω κοινού τέλους. Βραχύβια νοσηλεία, γιατί πάντα σε αυτόν το θάλαμο το εξιτήριο το παίρνεις ανταλλάσσοντας το με την τελευταία σου πνοή. Εκεί και πολλά παιδιά. Βαριές παιδικές ανάσες, αγνοία κινδύνου, αδιαφορία για το θάνατο. Ζητούν μόνο να ζήσουν ως παιδιά, αδιάφορο το πολύ ή το λίγο. Μοιράσαμε για άλλη μια φορά παιχνίδια και μπλοκ ζωγραφικής. Δύσκολα συναισθήματα. Μεγάλη η μαθητεία κοντά τους. Να αδιαφορείς για το αναπόφευκτο και να χαίρεσαι επειδή ένα πρόσωπο είναι κοντά σου, έστω για λίγο” αναφέρει με έκδηλη συγκίνηση σήμερα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και έπειτα από την επίσκεψή του στα παιδιά που μας δίνουν μαθήματα ζωής αλλά και το δίδαγμα ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων