12/10/2020 12/10/2020 Γιατρούς αναζητά το Κέντρο Υγείας της ορθόδοξης ενορίας Μπουκόμπα, που είναι είναι η αρχαιότερη της Τανζανίας. Το Κέντρο Υγείας της ενορίας υφίσταται, αλλά δεν λειτουργεί και η έκκληση για γιατρούς -από πλευράς της ενορίας- γίνεται, επειδή δεν υπάρχει καθόλου ιατρικό προσωπικό στη γύρω περιοχή και είναι άκρως απαραίτητη η λειτουργία του.  Όπως μας ενημερώνουν οι...
12 Οκτωβρίου, 2020 - 15:57
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2020 - 17:34

Έκκληση για γιατρούς κάνει η ενορία Μπουκόμπα στην Τανζανία

Διαδώστε:
Έκκληση για γιατρούς κάνει η ενορία Μπουκόμπα στην Τανζανία

Γιατρούς αναζητά το Κέντρο Υγείας της ορθόδοξης ενορίας Μπουκόμπα, που είναι είναι η αρχαιότερη της Τανζανίας. Το Κέντρο Υγείας της ενορίας υφίσταται, αλλά δεν λειτουργεί και η έκκληση για γιατρούς -από πλευράς της ενορίας- γίνεται, επειδή δεν υπάρχει καθόλου ιατρικό προσωπικό στη γύρω περιοχή και είναι άκρως απαραίτητη η λειτουργία του. 

Όπως μας ενημερώνουν οι φίλοι της Ιεραποστολής στην περιοχή, στην Μπουκόμπα πρωτοπήγε το 1962 ως Αρχιμανδρίτης ο νυν Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ενώ εκεί εργάσθηκε ιεραποστολικά ο τότε Αρχιμανδρίτης Θεόδωρος, που έγινε μετέπειτα Μητροπολίτης Ουγκάντας.

Η ενορία θεμελιώθηκε το 1993 από τον Επίσκοπο Ιωνά.

Τα video που ακολουθούν είναι από το ιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε χθες, Κυριακή 11 Οκτωβρίου, από τους Ιερείς της Μπουκόμπα και τους Ιερείς της Γ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας της Γκέιτα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Γκέιτα.
Ακούμε να ψάλλουν όλοι μαζί το «Την τιμιωτέραν των Χερουβίμ».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων