05/10/2020 05/10/2020 Μετά από επτά μήνες προσπαθειών έφτασε στο Κονγκό από την Ελλάδα, ένα κοντέινερ με αγαθά για τη στήριξη των ανθρώπων εκεί που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα επιβίωσης. Ο π. Κοσμάς Θασίτης της Μητροπόλεως Κατάνγκας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζει ευχαριστίες τόσο τις δικές του, όσο και εκ μέρους του Μητροπολίτη κ.Μελετίου, προς τον...
05 Οκτωβρίου, 2020 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2020 - 8:24

Ένα κοντέινερ γεμάτο “αγάπη” στην καρδιά της Αφρικής

Διαδώστε:
Ένα κοντέινερ γεμάτο “αγάπη” στην καρδιά της Αφρικής

Μετά από επτά μήνες προσπαθειών έφτασε στο Κονγκό από την Ελλάδα, ένα κοντέινερ με αγαθά για τη στήριξη των ανθρώπων εκεί που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα επιβίωσης.

Ο π. Κοσμάς Θασίτης της Μητροπόλεως Κατάνγκας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζει ευχαριστίες τόσο τις δικές του, όσο και εκ μέρους του Μητροπολίτη κ.Μελετίου, προς τον Αρχιμ. Παντελεήμονα Πούλο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος επιμελήθηκε το κοντέϊνερ μαζί με τους συνεργάτες του από τη πόλη της Αθήνας


Ο π. Παντελεήμονας, είναι πάνω από 15 χρόνια συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάνγκας. Ο αριθμός των κοντέϊνερ που έχουν αποσταλεί από την Αθήνα όλα αυτά τα χρόνια ανέρχεται σε 25.
Επίσης, εκφράζονται ευχαριστίες στην “Κιβωτό του Κόσμου” και ιδιαίτερα σε όλους τους Έλληνες που ενισχύουν αυτές τις προσπάθειες.


Κατόπιν αυτού, μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, μοιράστηκαν σε 300 μαθητές και μαθήτριες σχολικά είδη (τσάντες, τετράδια, στυλό, μολύβια).
“Είναι πολύ συγκινητικό και συνάμα ελπιδοφόρο, να μοιράζεις αγάπη στους ανθρώπους σου από την αγάπη των συνανθρώπων σου, βλέποντας σε κάποια πρόσωπα να ζωγραφίζεται το χαμόγελο στα χείλη τους, όταν οι στερήσεις υλικών αγαθών κάποιες φορές αποκόπτουν από τον άνθρωπο την ελπίδα για ζωή. Ευχαριστούμε πάρα πολύ από καρδιάς, όλους εκείνους που βοηθούν το έργο της Εξωτερικής Ιεραποστολής, ώστε να συνεχίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία, να δίνει μαρτυρία πίστεως και αγάπης στο ταλαιπωρημένο λαό της Αφρικής” τονίζει ο π. Κοσμάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων