01/10/2021 01/10/2021 “Κάθε άνθρωπος, όταν ακούει τη λέξη “ιεραπόστολος” φαντάζεται κάποιον που διανύει χιλιόμετρα για να κηρύξει αυτό που προ πάντων ο ίδιος ζει. Εν πολλοίς, αυτή είναι η αλήθεια. Η ιεραποστολή είναι μια ατέλειωτη πορεία” αναφέρει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος σε επίκαιρη ανάρτησή του. Ο Θεοφιλέστατος συνεχίζει ως εξής: “Υπάρχουν, όμως,...
01 Οκτωβρίου, 2021 - 16:42
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2021 - 17:04

Ένα πρωινό στο υπαίθριο αρχονταρίκι του Αγίου Παϊσίου

Διαδώστε:
Ένα πρωινό στο υπαίθριο αρχονταρίκι του Αγίου Παϊσίου

“Κάθε άνθρωπος, όταν ακούει τη λέξη “ιεραπόστολος” φαντάζεται κάποιον που διανύει χιλιόμετρα για να κηρύξει αυτό που προ πάντων ο ίδιος ζει. Εν πολλοίς, αυτή είναι η αλήθεια. Η ιεραποστολή είναι μια ατέλειωτη πορεία” αναφέρει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος σε επίκαιρη ανάρτησή του.

Ο Θεοφιλέστατος συνεχίζει ως εξής:

“Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι ιεραπόστολοι οι οποίοι δε χρειάστηκε να μετακινηθούν πάρα λίγα μέτρα από το κελί τους. Ίσα μέχρι την αυλή. Δε χρειάστηκε να πουν τίποτα παρά μόνο να ανοίξουν ένα πλαστικό δοχείο λουκούμια και να προσφέρουν δροσερό νερό σε τσίγκινα ποτήρια. Δε χρειάστηκε, εν τέλει, τίποτα άλλο παρά να ζήσουν την αλήθεια της Εκκλησίας, η οποία από μόνη έβγαζε το πιο φλογερό κήρυγμα μόνο με το να τους κοιτάς”.

Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο, ένα πρωινό στο υπαίθριο αρχονταρίκι του Οσίου Παϊσίου, Παναγούδα Αγίου Όρους.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων