14/01/2020 14/01/2020 Ένας χρόνος συμπληρώθηκε χθες, από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου.  Η χειροτονία είχε πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κάιρο από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’. Η χειροτονία είχε γίνει σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση, καθώς ο Πατριάρχης θυμήθηκε τα...
14 Ιανουαρίου, 2020 - 16:54
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2020 - 16:58

Ένας χρόνος διακονίας και προσφοράς στην Επισκ. Τολιάρας

Διαδώστε:
Ένας χρόνος διακονίας και προσφοράς στην Επισκ. Τολιάρας

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε χθες, από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου. 

Η χειροτονία είχε πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κάιρο από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’. Η χειροτονία είχε γίνει σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση, καθώς ο Πατριάρχης θυμήθηκε τα χρόνια που ήταν Μητροπολίτης Καμερούν “όπου τα πόδια μου μάτωναν από τις κακουχίες, όταν μετέβαινα από περιοχή σε περιοχή για να ασκήσω το ποιμαντικό μου έργο”, είχε τονίσει με δάκρυα στα μάτια.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το γεγονός ο Θεοφιλέστατος με ανάρτησή του έγραψε:

“Σήμερα, συν Θεώ, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εις Επίσκοπον χειροτονία μου. Σαν σήμερα από το στόμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, βγήκε λόγος αληθής δηλαδή λόγος πόνου: “Χάιδεψε τα πληγιασμένα από τις ασθένειες κεφαλάκια των παιδιών ως σα να είναι τα Άγια Νήπια της Βηθλεέμ”. Και αυτή την εντολή την έκανα μέρος της ζωής μου δίχως ούτε μια στιγμή να δυσανασχετώ. Άλλωστε ποτέ δεν παρατήρησα καμία πληγή στα παιδιά μου, δεν είχα χρόνο, μιας και τα μάτια μου αντικρίζουν συνεχώς νέες αμαρτίες εντός μου”.

Βίντεο από τη χειροτονία:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων