14/10/2021 14/10/2021 Συνεχίζει την ιεραποστολική του περιοδεία στις περιοχές της Ουγκάντας ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Μετά τις επισκέψεις του στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας και την Επισκοπή Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από κλήρο και πιστούς,...
14 Οκτωβρίου, 2021 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2021 - 8:50

Ενισχύεται ο Ορθόδοξος μοναχισμός στην Ουγκάντα

Διαδώστε:
Ενισχύεται ο Ορθόδοξος μοναχισμός στην Ουγκάντα

Συνεχίζει την ιεραποστολική του περιοδεία στις περιοχές της Ουγκάντας ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Μετά τις επισκέψεις του στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας και την Επισκοπή Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από κλήρο και πιστούς, ο Μακαριώτατος μετέβη χθες στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Κιγίντι στην περιοχή Μπουικβέι όπου τέλεσε την κουρά της μοναχής Θαβωρίας (Kabalwanyi).

Από την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του στην Ουγκάντα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέπτεται τα μοναστηριακά κέντρα της Ουγκάντας καθώς η ενίσχυσή τους από νέους μοναχούς είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η Ορθοδοξία στην Αφρική έχει μέλλον με βαθιές ρίζες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων