30/07/2022 30/07/2022 Ονοματοδοσία σε μια νέα ενορία της Τανζανίας, προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Σίμωνα του Κανανίτη, Αποστόλου της Αφρικής, πραγματοποιήθηκε χθες, 29 Ιουλίου 2022. Σύμφωνα με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομο, η ενορία δημιουργήθηκε χάρη στην Ιεραποστολή μιας γυναίκας, που παντρεύτηκε στο Ομουκικόγκο και έγινε χριστιανή. Η ίδια επέστρεψε στο χωριό της...
30 Ιουλίου, 2022 - 10:51
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2022 - 10:58

Ενορία απέκτησε ο Απόστολος της Αφρικής, Σίμων ο Κανανίτης

Διαδώστε:
Ενορία απέκτησε ο Απόστολος της Αφρικής, Σίμων ο Κανανίτης

Ονοματοδοσία σε μια νέα ενορία της Τανζανίας, προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Σίμωνα του Κανανίτη, Αποστόλου της Αφρικής, πραγματοποιήθηκε χθες, 29 Ιουλίου 2022.

Σύμφωνα με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομο, η ενορία δημιουργήθηκε χάρη στην Ιεραποστολή μιας γυναίκας, που παντρεύτηκε στο Ομουκικόγκο και έγινε χριστιανή. Η ίδια επέστρεψε στο χωριό της και έκανε Ιεραποστολή, βοηθώντας τον οικείο ιερέα, π. Προκόπιο.

Έτσι, στις 6/12 έγιναν οι πρώτες βαπτίσεις και σήμερα η ενορία αριθμεί 69 ορθόδοξους χριστιανούς. Ένας από αυτούς έδωσε ένα οικόπεδο και όλοι μαζί έφτιαξαν με ξύλα τον σκελετό του ιερού ναού τους.

Χθες έγινε και η ονοματοδοσία της Ενορίας, που πήρε το όνομά της από τον Απόστολο Σίμωνα, ο οποίος κήρυξε το Ευαγγέλιο στην Βόρεια Αφρική και έφθασε μέχρι την Μαυριτανία, όπου και μαρτύρησε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων