18/06/2020 18/06/2020 “Ενθέως παράδοξο το πως ένα ισχνό γεροντάκι με μια ολιγομελή συνοδεία δίδαξε στις μέρες μας τον τρόπο των Πατέρων. Παράδοξο το πως ένας γέμισε το Άγιο Όρος ράσο και νιάτα, τα μοναστήρια της Ελλάδος και τις ερήμους της Αμερικής. Παραδοξότερο το πως άγγιξε με τα ακροδάχτυλα του τις ακρογιαλιές της Μαδαγασκάρης κι έφτιαξε κι εκεί...
18 Ιουνίου, 2020 - 16:59
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2020 - 17:11

“Ενθέως παράδοξο το πως ένα ισχνό γεροντάκι”

Διαδώστε:
“Ενθέως παράδοξο το πως ένα ισχνό γεροντάκι”

“Ενθέως παράδοξο το πως ένα ισχνό γεροντάκι με μια ολιγομελή συνοδεία δίδαξε στις μέρες μας τον τρόπο των Πατέρων. Παράδοξο το πως ένας γέμισε το Άγιο Όρος ράσο και νιάτα, τα μοναστήρια της Ελλάδος και τις ερήμους της Αμερικής. Παραδοξότερο το πως άγγιξε με τα ακροδάχτυλα του τις ακρογιαλιές της Μαδαγασκάρης κι έφτιαξε κι εκεί ένα χώρο αγιασμού” γράφει σε επίκαιρη ανάρτησή του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, κ. Πρόδρομος.

“Τιμώντας το παράδοξο, αγαπώντας το μυστήριο της αγάπης, ως εξ’ αγχιστείας εγγόνι του Παππού Ιωσήφ, ως κάποιος που ευεργετήθηκα φρικτά από το λόγο και προ πάντων από την παρουσία του, ήρθα στα αδέλφια μου, στα εγγόνια του, στο σπίτι του στη Μονή Φιλοθέου, ως λειτουργών, να διακονήσω το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας και εντός αυτού την εις διάκονον χειροτονία του π. Παϊσίου, αδελφού εκ κουράς αυτής. Αμήχανες στιγμές, όπως αυτές που προσφέρει η παρουσία του Αγίου Πνεύματος. Στιγμές οικογενειακές, σαν αυτές που γεννά αιώνες τώρα η Εκκλησίας στην Μήτρα του Κοινού Ποτηρίου. Αέρας Ιεραποστολής εντός της Μάνδρας, εκεί που οι άνθρωποι δεν ταξιδεύουν πολύ, με τις προσευχές τους όμως συντηρούν και συνέχουν το σύμπαν”.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων