03/01/2022 03/01/2022 Με θρησκευτική κατάνυξη αλλά και τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στο γεγονός, θα εορτάσει τη μεγάλη εορτή των Φώτων η Αλεξάνδρεια, στις 6 Ιανουαρίου. Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι ο ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, όπου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ θα τελέσει την Θεία Λειτουργία της εορτής...
03 Ιανουαρίου, 2022 - 15:52

Εορτασμός των Φώτων στην Αλεξάνδρεια, στο ναό του Ευαγγελισμού και στον ΕΝΟΑ

Διαδώστε:
Εορτασμός των Φώτων στην Αλεξάνδρεια, στο ναό του Ευαγγελισμού και στον ΕΝΟΑ

Με θρησκευτική κατάνυξη αλλά και τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στο γεγονός, θα εορτάσει τη μεγάλη εορτή των Φώτων η Αλεξάνδρεια, στις 6 Ιανουαρίου. Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι ο ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, όπου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ θα τελέσει την Θεία Λειτουργία της εορτής των Θεοφανείων, από τις 8.30 το πρωί.

Αμέσως μετά, στις 12 το μεσημέρι, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής θα τελέσει τον Αγιασμό των Υδάτων της Μεσογείου, από την προβλήτα του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΝΟΑ, θα ακολουθήσει η κοπή της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας του ιστορικού αθλητικού παροικιακού σωματείου, από την Πρόεδρο κα Λιλίκα Θλιβίτου και όλες τις παροικιακές αρχές, που θα ευλογήσει ο Πατριάρχης Θεόδωρος.
Σε όλες τις εκδηλώσεις, θα τηρηθούν όπως πάντα οι αναγκαίες προφυλάξεις λόγω της πανδημίας.
Χρόνια πολλά σε όλον τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, όπου γης!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων