17/12/2023 17/12/2023 Με τις ευχές και ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’, ο επί 25 έτη Λουθηρανός Ιερέας Steven MPALANGE 57 ετών, λίγες ημέρες μετά την εις Διάκονον χειροτονία του, χθες στην θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής (1952), στην πρωτεύουσα Νταρ Ες Σαλαάμ της Τανζανίας, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από...
17 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2023 - 14:53

Εορτή Αγίου Ελευθερίου με δύο νέες χειροτονίες από τον Ειρηνουπόλεως Δημήτριο

Διαδώστε:
Εορτή Αγίου Ελευθερίου με δύο νέες χειροτονίες από τον Ειρηνουπόλεως Δημήτριο

Με τις ευχές και ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’, ο επί 25 έτη Λουθηρανός Ιερέας Steven MPALANGE 57 ετών, λίγες ημέρες μετά την εις Διάκονον χειροτονία του, χθες στην θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής (1952), στην πρωτεύουσα Νταρ Ες Σαλαάμ της Τανζανίας, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο για τις ανάγκες της πρωτευούσης.

Στην ίδια θεία λειτουργία ο Σεβασμιώτατος κ. Δημήτριος χειροτόνησε και τον Πασχάλιο MAYUMA 27 ετών, έγγαμο πατέρα δύο μικρών παιδιών, Διάκονο για τις ανάγκες του Ιεραποστολικού Κέντρου στην πόλη Morogoro της Ανατολικής Τανζανίας.

Στο συγκινητικό μυστήριο της Θείας Λειτουργίας, των χειροτονιών και προκειμένου να ευχηθούν στον εορτάζοντα Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Ελευθέριο Μπαλάκο, παραβρέθηκαν πολλά μέλη της Ελληνικής Κοινότητος, μέλη της Ρωσικής Κοινότητος (παρόλες τις δυσκολίες πολλοί Ρώσοι και Λευκορώσοι συνεχίζουν να εκκλησιάζονται κοντά μας), Λουθηρανοί πάστορες και πολλοί ιθαγενείς Ορθόδοξοι, οι οποίοι μετά την εορταστική «Τράπεζα Αγάπης» για τους φτωχότερους των φτωχών, πανηγύρισαν και συνεχάρησαν με το δικό τους πρωτόγονο αφρικανικό τρόπο τόσο τους νέους Κληρικούς τους, όσο και τον αγαπητό τους Ιεραπόστολό π. Ελευθέριο.

Ο νέος Ιερέας θα είναι υπεύθυνος της Ιεραποστολής στην περιοχή της πρωτευούσης, όπου ήδη υπάρχει ο Ιερός Ναός της Παναγίας στο Kunduchi, ο πρώτος Ορθόδοξος Ιερός Ναός που χτίσθηκε από τους Έλληνες στην Τανζανία το 1944, με χώμα που είχαν φέρει από την Κρήτη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων