31/01/2023 01/02/2023 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμήν της εορτής των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, τελέσθηκε στον Καθεδρικό Κοινοτικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπέμπα την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023. Παρέστησαν η Διευθύνουσα του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας της Ελλάδος κ. Βέρα Μαρκοπούλου,...
31 Ιανουαρίου, 2023 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2023 - 0:51

Η εορτή της Ελληνικής Παιδείας στην Αιθιοπία

Διαδώστε:
Η εορτή της Ελληνικής Παιδείας στην Αιθιοπία

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμήν της εορτής των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, τελέσθηκε στον Καθεδρικό Κοινοτικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπέμπα την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023.

Παρέστησαν η Διευθύνουσα του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας της Ελλάδος κ. Βέρα Μαρκοπούλου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Οδυσσέας Παρρής, ο  Διευθυντής του «Μίχειου» Λυκείου της Κοινότητας κ. Γεώργιος Φίλης, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Καθηγητής κ. Αριστείδης Γιαννακός, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά και εύστοχα στην πάντοτε επίκαιρη και σύγχρονη διδασκαλία των Αγίων Τριών Ιεραρχών, τις θέσεις τους για τα κοινωνικά προβλήματα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, για την σπουδαιότητα της Αρετής, για θέματα αγωγής και εκπαίδευσης της νεότητας κ.ά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ ευλόγησε και διένειμε τους άρτους και τελέσθηκε δέηση για την ενίσχυση και τον Φωτισμό του Θεού σε όλους διδάσκοντες και τους διδασκόμενους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελληνικής Παροικίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων