29/12/2020 29/12/2020 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Μακογκόρα λειτούργησε την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, επί τη εορτή του Αγίου Στεφάνου, ο π. Χρυσόστομος, ιερέας στην Μπουκόμπα Τανζανίας. Όπως μας πληροφορεί ο ίδιος, το χωριό αυτό είναι η πατρίδα του μακαριστού μεγάλου ιεραποστόλου και φωτιστού της Τανζανίας, π. Σωσθένη. Και είναι το πρώτο χωριό στο οποίο διδάχθηκε...
29 Δεκεμβρίου, 2020 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2020 - 19:40

Εορτή του Αγίου Στεφάνου στο χωριό του φωτιστή της Τανζανίας

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Στεφάνου στο χωριό του φωτιστή της Τανζανίας

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Μακογκόρα λειτούργησε την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, επί τη εορτή του Αγίου Στεφάνου, ο π. Χρυσόστομος, ιερέας στην Μπουκόμπα Τανζανίας.

Όπως μας πληροφορεί ο ίδιος, το χωριό αυτό είναι η πατρίδα του μακαριστού μεγάλου ιεραποστόλου και φωτιστού της Τανζανίας, π. Σωσθένη. Και είναι το πρώτο χωριό στο οποίο διδάχθηκε η Ορθοδοξία. «Εφημέριος εκεί είναι ο π. Μάρκος. Εκκλησιάσθησαν χριστιανοί, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά. Ανάμεσά τους ήταν η πρεσβυτέρα του π. Σωσθένη, αλλά και άλλες πέντε πρεσβυτέρες, καθώς από το χωριό αυτό βγήκαν πολλοί ιερείς».

Δείτε αναμνηστικές φωτογραφίες και στο τέλος τα δώρα, κότες, αυγά, μάνγκο, αλλά και την αγάπη τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων