26/04/2020 26/04/2020 Την Κυριακή του Θωμά, 26η Απριλίου 2020, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φρουμεντίου στην Αιθιοπική πρωτεύουσα Αδδίς Αμπέμπα, εορτάσθηκε ο Προστάτης, Έφορος και Ιδρυτής του παλαίφατου Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ο Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος. Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, τελέσθηκε ο Παρακλητικός Κανόνας προς τον Ευαγγελιστή και η Ακολουθία της...
26 Απριλίου, 2020 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2020 - 18:29

Εορτή του Ευαγγελιστού Μάρκου στην Αιθιοπία

Διαδώστε:
Εορτή του Ευαγγελιστού Μάρκου στην Αιθιοπία

Την Κυριακή του Θωμά, 26η Απριλίου 2020, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φρουμεντίου στην Αιθιοπική πρωτεύουσα Αδδίς Αμπέμπα, εορτάσθηκε ο Προστάτης, Έφορος και Ιδρυτής του παλαίφατου Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ο Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, τελέσθηκε ο Παρακλητικός Κανόνας προς τον Ευαγγελιστή και η Ακολουθία της Αρτοκλασίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ τέλεσε δέηση υπέρ ενισχύσεως, διαφυλάξεως και μακροημερεύσεως του 115ου διαδόχου του Ευαγγελιστού Μάρκου, Πνευματικού Πατρός και Ιεραποστόλου της Αφρικανικής Ηπείρου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’. Τέλος, εψάλλη ο πολυχρονισμός του Αλεξανδρινού Προκαθημένου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων