07/05/2023 07/05/2023 Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄υποδέχθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, στην Πατριαρχική Καθέδρα Αλεξανδρείας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, επικεφαλής πολυμελούς ομάδος Ελλήνων προσκυνητών από τις Η.Π.Α. Όπως πρώτο είχε αναφέρει το ope.gr, μετά την παρέλαση για την Εθνική Επέτειο που πραγματοποιήθηκε στην 5η Λεωφόρο της Νέας...
07 Μαΐου, 2023 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2023 - 17:35

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄υποδέχθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, στην Πατριαρχική Καθέδρα Αλεξανδρείας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, επικεφαλής πολυμελούς ομάδος Ελλήνων προσκυνητών από τις Η.Π.Α.

Όπως πρώτο είχε αναφέρει το ope.gr, μετά την παρέλαση για την Εθνική Επέτειο που πραγματοποιήθηκε στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ταξίδεψε στην Αίγυπτο κομίζοντας μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και των Ελληνοαμερικανών ότι στηρίζουν με κάθε μέσο το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο.

Προσφωνών τον Σεβασμιώτατο ο Μακαριώτατος μίλησε περί της ιστορίας της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, περί της σύγχρονης αγλαοκάρπου παρουσίας της στην Αφρικανική ήπειρο, καθώς και περί των αρίστων σχέσεων μεταξύ των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας. Επίσης, υπογράμμισε τις αγαστές σχέσεις μεταξύ Αιγύπτου και Ηνωμένων Πολιτειών, εξαίρων την αμέριστη συμπαράσταση του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι προς τον Πατριαρχικό Θρόνο του Αγίου Μάρκου. Ακόμη, ανεφέρθη στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και την συνάντησή του με τον Πρόεδρο κ. Joe Biden. Κατακλείων, επαίνεσε το πολυμερές έργο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, προς τον οποίο εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες για την έμπρακτη στήριξή του προς το εν γένει ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο του Δευτεροθρόνου Πατριαρχείου.

Κατά την αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος εξεδήλωσε την συγκίνηση την οποία αισθάνεται ευρισκόμενος στην Καθέδρα της Παλαιφάτου Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου, με την πολύτιμη Αποστολική παρακαταθήκη και δισχιλιετή ιστορία Της, ενώ ετόνισε την σπουδαιότητα του ιεραποστολικού έργου, καθώς και των ακλονήτων ιστορικών δεσμών των Πατριαρχικών Θρόνων Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και περιήγηση στους χώρους του Πατριαρχικού Μεγάρου. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος και οι κληρικοί συνοδοί του παρεκάθησαν στην Πατριαρχική τράπεζα.

Κατά την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γουϊνέας κ. Γεώργιος, Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Δευτεροθρόνου Πατριαρχείου και Πηλουσίου κ. Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων