18/12/2020 18/12/2020 Στη Αθήνα βρίσκεται ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β’. Νωρίτερα, σήμερα είχε συνάντηση  με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, με τον οποίο, όπως έγραψε ο κ. Δένδιας, συζήτησαν εκτενώς “για την ευημερία του Ορθόδοξου ποιμνίου στην Αίγυπτο και την υπόλοιπη Αφρική”. Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί...
18 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:54
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2020 - 20:55

Επαφές του Πατρ. Αλεξανδρείας με την ηγεσία του υπ. Εξωτερικών

Διαδώστε:
Επαφές του Πατρ. Αλεξανδρείας με την ηγεσία του υπ. Εξωτερικών

Στη Αθήνα βρίσκεται ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β’.

Νωρίτερα, σήμερα είχε συνάντηση  με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, με τον οποίο, όπως έγραψε ο κ. Δένδιας, συζήτησαν εκτενώς “για την ευημερία του Ορθόδοξου ποιμνίου στην Αίγυπτο και την υπόλοιπη Αφρική”.

Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Πατριάρχη για το εκτενές έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τόσο στην Αίγυπτο, όσο και σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο. Έργο κοινωνικό, ανθρωπιστικό, πνευματικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό, για την επίτευξη του οποίου συνεπικουρείται από ένα εκτεταμένο δίκτυο Μητροπόλεων και Επισκοπών.

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας εξήρε τη σημασία της δραστηριότητας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην αφρικανική ήπειρο, ως λαμπρό παράδειγμα επιτυχημένης παρουσίας της Ορθοδοξίας στην περιοχή και διαβεβαίωσε για το διαρκές ενδιαφέρον και τη στήριξη της Ελλάδας στο έργο του.

Ο μακαριώτατος συναντήθηκε χθες και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνο Βλάσης.

Ο Υφυπουργός καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη εξέφρασε το σεβασμό και την χαρά τόσο της Ελληνικής Πολιτείας όσο και του ιδίου προσωπικώς για την τιμητική παρουσία του Μακαριωτάτου στο Υπουργείο Εξωτερικών και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Πατριαρχείου τόσο στην Ομογένεια της Αιγύπτου όσο και στην αφρικανική ήπειρο. Ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε επαινετικά στο πολυσχιδές έργο που επιτελείται από τους Αρχιερείς της Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου, υπό την πνευματική καθοδήγηση του Πατριάρχη Θεοδώρου, σε θρησκευτικό, φιλανθρωπικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό επίπεδο. Δεν παρέλειψε δε να εκφράσει προς τον Μακαριώτατο τα ειλικρινή συλλυπητήρια του για την εκδημία των Μητροπολιτών Γέροντος Καισαρείας κυρού Πέτρου και Πηλουσίου κυρού Νήφωνος, ιεραρχών, οι οποίοι κόσμησαν με το έργο και τη δράση τους την Εκκλησία της Αλεξάνδρειας.

Η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για τα φιλόφρονα λόγια του και ιδιαιτέρως για την έμπρακτη συμπαράσταση της Ελληνικής Πολιτείας στο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Υπογράμμισε δε το πολύπλευρο έργο των προαναφερθέντων Αρχιερέων Πέτρου και Νήφωνος. Επιπλέον αναφέρθηκε στην προσφάτως ολοκληρωθείσα ποιμαντορική επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κένυα και συγκεκριμένα στη Μητρόπολη Ναϊρόμπι και τις Επισκοπές Κισούμου και Ελντορέτ, στις οποίες έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από τις κατά τόπους αρχές όσο και το ποίμνιο της Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων