27/01/2020 27/01/2020 Αρχίζει και πάλι σήμερα τη λειτουργία της, με δέκα Αφρικανούς σπουδαστές, η Σχολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής «Αθανάσιος ο Μέγας», όπως ανακοίνωσε χθες από τον ίδιο τον χώρο της Σχολής, στο μοναστήρι του Αγίου Σάββα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ.κ. Θεόδωρος Β΄. Μάλιστα, την ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Σχολής, έκανε παρουσία του Συντονιστή...
27 Ιανουαρίου, 2020 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2020 - 9:13

Επαναλειτουργεί η Σχολή του Πατρ. Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Επαναλειτουργεί η Σχολή του Πατρ. Αλεξανδρείας

Αρχίζει και πάλι σήμερα τη λειτουργία της, με δέκα Αφρικανούς σπουδαστές, η Σχολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής «Αθανάσιος ο Μέγας», όπως ανακοίνωσε χθες από τον ίδιο τον χώρο της Σχολής, στο μοναστήρι του Αγίου Σάββα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

Μάλιστα, την ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Σχολής, έκανε παρουσία του Συντονιστή Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής Δημήτρη Γιαννικόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την ολόθερμη στήριξη του υπουργείου Παιδείας, τονίζοντας ότι στο άμεσο μέλλον θα εξετάσει το πώς πρακτικά θα στηριχτεί η λειτουργία της Σχολής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, με τη βοήθεια αποσπασμένων από την Ελλάδα εκπαιδευτικών.

Στη σχολή «Αθανάσιος ο Μέγας», οι Αφρικανοί σπουδαστές θα διδάσκονται εκκλησιαστικά μαθήματα, καθώς επίσης και μαθήματα νοσηλευτικής και γεωπονικής, από Έλληνες και Αιγυπτίους εκπαιδευτικούς αλλά και στελέχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους δέκα σπουδαστές, μιλάνε πολύ καλά την ελληνική και κατέχουν και τη βυζαντινή μουσική, από σεμινάρια που ήδη έχουν παρακολουθήσει στις κατά τόπους Μητροπόλεις της Αφρικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων