26/03/2023 02/04/2023 Για τις οικολογικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες του Παναφρικανικού Συμβουλίου Εκκλησιών και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών ως Αντιπρόεδρος και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής πληροφόρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ στις διάφορες επισκέψεις και συναντήσεις του αυτές τις μέρες στην Κύπρο. Επίσης ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε και για τη συνεργασία αυτών των Συμβουλίων με Διεθνείς Οργανισμούς, Κυβερνήσεις...
26 Μαρτίου, 2023 - 18:04
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2023 - 22:47

Επισκέψεις του Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε στην Πάφο

Διαδώστε:
Επισκέψεις του Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε στην Πάφο

Για τις οικολογικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες του Παναφρικανικού Συμβουλίου Εκκλησιών και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών ως Αντιπρόεδρος και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής πληροφόρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ στις διάφορες επισκέψεις και συναντήσεις του αυτές τις μέρες στην Κύπρο.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε και για τη συνεργασία αυτών των Συμβουλίων με Διεθνείς Οργανισμούς, Κυβερνήσεις και Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς για τη προστασία των θυμάτων των προβλημάτων της Κλιματικής Αλλαγής που συνήθως πρώτιστα είναι οι πληθυσμοί των χωρών που μαστίζονται από το πρόβλημα της φτώχειας, αλλά και των νησιών.

Επί τη ευκαιρία της επίσκεψης του Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε στη Κύπρο για θέματα Ιεραποστολής και στήριξης άπορων και ορφανών παιδιών, ο Σεβασμιώτατος μετέβη την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 στη γενέτειρα του, στη κοινότητα της Γαλαταριάς, για την τέλεση του μνημοσύνου των γονιών του.

Ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε ο οποίος μετέβη σε διάφορες πόλεις της Κύπρου αναφέρθηκε από την Γαλαταριά στην σημασία της ενότητας της οικογένειας αλλά και των ανθρώπων που αποτελεί ευλογία. Όταν είμαστε «ενωμένοι» είπε, «ξέρουμε τι κάνουμε». Ακόμη πρόσθεσε ότι όταν υπάρχει ενότητα σε μια κοινότητα μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας.

Εξάλλου με πρωτοβουλία κυριών που στηρίζουν άπορα και ορφανά παιδιά στην Αφρική, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ επισκέφτηκε την Τσάδα για να συναντήσει ευσεβείς οικογένειες που η άδολη αγάπη τους φτάνει στα πέρατα της Οικουμένης. Η συνάντηση έγινε αυτή την εβδομάδα στο «Ακρόπολις», από τις Έλση Ζίβλα, Ροδούλα Φωτίου και Σωτηρούλα Χαραλάμπους και ήταν ανοικτή, όπως αναφέρθηκε, και για τις οικογένειες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για θέματα της Ιεραποστολικής διακονίας.

Πριν την συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό της Παναγίας Χρυσελεούσης Τσάδας, το γνωστό Ιστορικό Μουσείο του Ευαγόρα Παλληκαρίδη (το πατρικό του σπίτι) και το Κοινοτικό Πάρκο. Η επίσκεψη του Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε, όπως αναφέρθηκε, γίνεται με τις ευλογίες του νέου Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων