26/09/2023 27/09/2023 Επίσκεψη στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας πραγματοποίησαν διαδοχικώς την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, οι κυβερνήτες και οι αξιωματικοί των πολεμικών πλοίων Φ/Γ “Regina Maria” του Ρουμανικού Πολεμικού Ναυτικού και Φ/Γ «Ναυαρίνο» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία κατέπλευσαν στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας, μέσω Σούδας της Κρήτης, στα πλαίσια της ασκήσεως «Sea Guardian” του ΝΑΤΟ για την...
26 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:04
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2023 - 0:54

Επίσκεψη πληρωμάτων του Πολεμικού Ναυτικού στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Επίσκεψη πληρωμάτων του Πολεμικού Ναυτικού στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Επίσκεψη στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας πραγματοποίησαν διαδοχικώς την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, οι κυβερνήτες και οι αξιωματικοί των πολεμικών πλοίων Φ/Γ “Regina Maria” του Ρουμανικού Πολεμικού Ναυτικού και Φ/Γ «Ναυαρίνο» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία κατέπλευσαν στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας, μέσω Σούδας της Κρήτης, στα πλαίσια της ασκήσεως «Sea Guardian” του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά την υποδοχή των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού o Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ αναφέρθηκε στην σύγχρονη καρποφόρο παρουσία και ιεραποστολική δράση του στην Αφρική.

Από την πλευρά τους, ο επίσης παριστάμενος Διοικητής της Ναυτικής Δύναμης της Επιχείρησης του ΝΑΤΟ, Πλοίαρχος Π.Ν. κ. Ιωάννης Ρέτσος και οι Κυβερνήτες των πολεμικών πλοίων Φ/Γ “Regina Maria”, Διοικητής κ. Mitel Laurentiu Alexandru και Φ/Γ «Ναυαρίνο», Αντιπλοίαρχος Π.Ν. κ. Στυλιανό Μαδεντζίδη, εξέφρασαν την χαρά και την ευλογία, την οποία αισθάνθηκαν επισκεπτόμενοι την Πατριαρχική Καθέδρα, ενώ επήνεσαν την θυσιαστικώς επιτελουμένη διακονία της Δευτεροθρόνου Εκκλησίας στην Αφρικανική ήπειρο. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Τους Έλληνες αξιωματικούς Π.Ν. συνόδευαν οι Πλοίαρχοι Π.Ν. κ. Μιχαήλ Τσιλιγκάκης, Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδος στο Κάϊρο και κ. Κωνσταντίνος Βαρουξής, σύνδεσμος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με το αντίστοιχο Αιγυπτιακό.

Σημειώνεται, ότι στην Ελληνική αποστολή μετέχει και αντιπροσωπεία από την Ακτοφυλακή της Γεωργίας, η οποία λαμβάνει μέρος στην άσκηση “Sea Guardian”.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων