15/07/2023 15/07/2023 Την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, οι τρέχουσες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Αφρικανική ήπειρο, καθώς και το σημαντικό ιεροκηρυκτικό, ποιμαντικό και φιλανθρωπικό...
15 Ιουλίου, 2023 - 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2023 - 10:49

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ζάμπιας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ζάμπιας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, οι τρέχουσες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Αφρικανική ήπειρο, καθώς και το σημαντικό ιεροκηρυκτικό, ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται από το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και την Μητρόπολη Ζάμπιας.

Ενημέρωση για την κατάσταση στη Μοζαμβίκη

Εκτός από την ενημέρωση του Σεβασμιωτάτου προς τον κ. Αρχηγό για τη διήμερη ποιμαντική επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος κατά το διάστημα από 3 έως 5 Ιουνίου 2023, υπό την ιδιότητά του ως Τοποτηρητή της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης, στη βάση της Πολυεθνικής Στρατιωτικής Εκπαιδευτικής Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μοζαμβίκη (EUTM-Moz), στην οποία συμμετέχουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από 10 χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) και την ανταλλαγή απόψεων για τη θρησκευτική κατάσταση στις δύο Χώρες, που εξυπηρετεί ποιμαντικά ο Σεβασμιώτατος, στη μητροπολιτική του έδρα στη Ζάμπια και στη Μοζαμβίκη, και τη γενικότερη θρησκευτική κατάσταση στην Ήπειρο της Αφρικής, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δυνατότητα εξασφάλισης σπουδών σε νέους μαθητές από τις δύο Χώρες στις παραγωγικές Σχολές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και σε στρατιωτικές Σχολές εξέλιξης και σταδιοδρομίας.

Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ολοκληρώθηκε με συναντήσεις του με τον Διοικητή της Διεύθυνσης Ειδικού Πολέμου, Αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη, με τον Διευθυντή Β΄ Κλάδου ΓΕΕΘΑ, Υποναύαρχο Ιωάννη Πάττα, με τον Διοικητη της Διακλαδικής Διεύθυνσης Εικικών Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Αλεξάκη και τέλος με τον Διευθυντή του Σώματος των Στρατιωτικών Ιερέων Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Κουράκλη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων