26/10/2023 26/10/2023 Τον νέο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Ιωάννη Πυργάκη, δέχθηκε την Πέμπτη, 26η Οκτωβρίου 2023, στην Πατριαρχική Καθέδρα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ . Απευθυνόμενος στον νέο Γενικό Πρόξενο, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε εν συντομία στον ιστορικό πλου και την σύγχρονη θυσιαστική διακονία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Αφρικανική...
26 Οκτωβρίου, 2023 - 15:36
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2023 - 15:09

Επίσκεψη του νέου Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια στον Πατριάρχη Θεόδωρο Β’

Διαδώστε:
Επίσκεψη του νέου Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια στον Πατριάρχη Θεόδωρο Β’

Τον νέο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Ιωάννη Πυργάκη, δέχθηκε την Πέμπτη, 26η Οκτωβρίου 2023, στην Πατριαρχική Καθέδρα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ .

Απευθυνόμενος στον νέο Γενικό Πρόξενο, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε εν συντομία στον ιστορικό πλου και την σύγχρονη θυσιαστική διακονία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Αφρικανική ήπειρο, καθώς και στην πολυαιώνιο παρουσία του Ελληνισμού στην Πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τέλος, του ευχήθηκε απόλυτη επιτυχία στα αρχόμενα ευθυνοφόρα καθήκοντά του.

Από την πλευρά του ο Εντιμ. κ. Πυργάκης εξέφρασε τα χαροποιά αισθήματά του για την ανάληψη της υπηρεσίας του στην περιλάλητη Αλεξάνδρεια, η οποία αποτελεί κοιτίδα του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού, διαβεβαιώνοντας τον σεπτό Προκαθήμενο του Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου, ότι θα είναι διαρκώς αρωγός και συναντιλήπτωρ στο πολυσχιδέστατο έργο του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου.

Ακολούθησε κατ’ιδίαν συνάντηση στο ιδιαίτερο Πατριαρχικό Γραφείο, καθώς και περιήγηση του κ. Γενικού Προξένου στους χώρους του Πατριαρχικού Μεγάρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων