10/07/2023 10/07/2023 Με την φιλοξενία 80 Ορθοδόξων Νέων, ολοκληρώθηκε το κατασκηνωτικό πρόγραμμα στην Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥ στο Κασίκιζι. Οι νέοι Γυμνασίου, 14-17 ετών, φιλοξενήθηκαν σε 5 περιό δους, 2 αγοριών, 2 κοριτσιών και σε 1 περίοδο οι νέοι 18-25 ετών. Συνολικά φιλοξενήθηκαν 560 παιδιά και νέοι από 24...
10 Ιουλίου, 2023 - 10:50
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2023 - 10:41

Επισκοπή Μπουκόμπας: 80 νέοι και νέες γνώρισαν τη Χριστιανική ζωή στις κατασκηνώσεις

Διαδώστε:
Επισκοπή Μπουκόμπας: 80 νέοι και νέες γνώρισαν τη Χριστιανική ζωή στις κατασκηνώσεις

Με την φιλοξενία 80 Ορθοδόξων Νέων, ολοκληρώθηκε το κατασκηνωτικό πρόγραμμα στην Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥ στο Κασίκιζι.

Οι νέοι Γυμνασίου, 14-17 ετών, φιλοξενήθηκαν σε 5 περιό δους, 2 αγοριών, 2 κοριτσιών και σε 1 περίοδο οι νέοι 18-25 ετών. Συνολικά φιλοξενήθηκαν 560 παιδιά και νέοι από 24 Ενορίες των Αρχιερατικών Περιφερειών Μπουκόμπας, Ικίμπας και Μπουλέμπας. Ως ομαδάρχες διακόνησαν 25 νέοι και νέες από τον Σύνδεσμό Ορθοδόξων Νέων “ΑΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΡΤΥΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ”.

Εξομολογήθηκαν για πρώτη φορά

Γενική υπεύθυνη της όλης λειτουργίας ήταν η Αδελφή Παρασκευή από την Μονή του Αγίου Κοσμά Αρναίας Χαλκιδικής και Ιερατικός υπεύθυνος ο Εφημέριος Αιδ. Σίλβεστρος Josephat, ο οποίος διηκόνησε την εξομολόγηση των νέων και των παιδιών μαζί με τον Αιδ. Βαρνάβα Karumuna. Γιά τους περισσότερους νέους ήταν η πρώτη φορά που εξομολογούντο. Το μυστήριο αυτό είναι τελείως άγνωστο. Και αυτή ήταν μια από τις μεγάλες προσφορές της Κατασκήνωσης της Επισκοπής στα ορθόδοξα νιάτα, μαζί με την συχνή Θεία Λειτουργία, την Ορθόδοξη Κατήχηση, τη Μελέτη Αγίας Γραφής, τη νηστεία, την εκμάθηση των ύμνων, του πρόσφορου, του κοσμποσχοινιού κ.α. Γνωρίσθηκαν μεταξύ τους και δέθηκαν με δεσμούς αδελφικής ομόδοξης φιλίας, έπαιξαν, τραγούδησαν, χόρεψαν και έφαγαν καλά. Έμαθαν να ζουν ορθόδοξα χριστιανικά. Η Κατασκήνωση ήταν αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο με βασικό σύνθημα “ΘΕΟΤΟΚΟΣ:Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣ ΜΟΥ, Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ.

Ομιλίες για τον Γάμο και την Οικογένεια

Στην Παναγία ήταν αφιερωμένα και τα Αγιογραφικά Αναγνώσματα κάθε μέρας, καθώς και οι απογευματινές ομιλίες του Επισκόπου Χρυσοστόμου με θέμα: “Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ”, και της Αδ. Παρασκευής με θέμα: “ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ”.

Στις απογευματινές ομιλίες στους νέους το βασικό θέμα ήταν ο γάμος και η οικογένεια. Ο κ. Γιάννης Τούμπα, Θεολόγος, μίλησε “ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ. Ο Θεολόγος Σεβαστιανός Μούντου μίλησε “ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΑΜΟ“. Ο Αιδ. Παύλος Καγκόμα μίλησε στους νέους για το “ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ”. Η Αδ. Παρασκευή μίλησε στις νέες για το “ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων