12/01/2024 12/01/2024 Στην μετάνοια και την εξομολόγηση είναι αφιερωμένο το Ημερολόγιο του 2024 στην Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας. Ο Κύριος μετά την Ανάσταση Του, απεκάλυψε στους Αποστόλους το περιεχόμενο της Ιεραποστολής, “κηρυχθήναι επί το ονόματι αυτού μετάνοιαν και άφεσιν αμαρτιών εις πάντα τα έθνη” (Λουκ. 20,47). Το μήνυμα της μετάνοιας και εξομολόγησης θα κυριαρχεί στα κηρύγματα...
12 Ιανουαρίου, 2024 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2024 - 9:20

Επισκοπή Μπουκόμπας: Αφιερωμένο στη μετάνοια και την εξομολόγηση το Ημερολόγιο 2024

Διαδώστε:
Επισκοπή Μπουκόμπας: Αφιερωμένο στη μετάνοια και την εξομολόγηση το Ημερολόγιο 2024

Στην μετάνοια και την εξομολόγηση είναι αφιερωμένο το Ημερολόγιο του 2024 στην Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας.

Ο Κύριος μετά την Ανάσταση Του, απεκάλυψε στους Αποστόλους το περιεχόμενο της Ιεραποστολής, “κηρυχθήναι επί το ονόματι αυτού μετάνοιαν και άφεσιν αμαρτιών εις πάντα τα έθνη” (Λουκ. 20,47). Το μήνυμα της μετάνοιας και εξομολόγησης θα κυριαρχεί στα κηρύγματα στους ναούς, στα κατηχητικά, στις Κατασκηνώσεις και στις Συνάξεις νέων και ενηλί κων. Στο εξώφυλλο εμπρός έχει την επιστροφή του Ασώτου Υιού και πίσω το μυστήριο της εξομολογήσεως.

Στην εισαγωγή ο Επίσκοπος εισάγει στο αφιέρωμα αναπτύσσοντας το θέμα Μετάνοια-Εξομολόγηση. Μιλά για την αμαρτία, τη συνειδητοποίηση της αμαρτίας, τον αγώνα κατά της αμαρτίας, το μυστήριο της μετανοίας και τον τρόπο συμμετοχής μας στο μυστήριο.

Στο Εορτολόγιο αναφέρονται με μπλε χρώμα οι Άγιοι της Αφρικής. Ταυτόχρονα παρατίθενται οι παραπομπές των Αγιογραφικών Αναγνωσμάτων Αποστόλου και Ευαγγελίου, η νηστεία της ημέρας και τις Κυριακές ο Ήχος και το Εωθινό. Έτσι γίνεται εύχρηστος καθημερνός οδηγός του πιστού.

Στο Δεύτερο μέρος δίνει πληροφορίες για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας.

Στο Τρίτο μέρος όπου και το αφιέρωμα στην μετάνοια και εξομολόγηση, παρατίθενται η δι δασκαλία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και του Οσίου Σωφρονίου και στην προετοιμασία για την εξομολόγηση.

Ολοκληρώνεται το Ημερολόγιο με φωτογραφίες από την ζωή της Επισκοπής.

“Το αφιέρωμα είναι και ο στόχος της Επισκοπής για το 2024. Και αυτό, διότι οι εδώ χριστιανοί δεν είχαν ακούσει ποτέ για το μυστήριο της εξομολογήσεως. Δεν υπήρχαν πνευματικοί και νόμιζαν ότι είναι μόνο για τους Ρωμαικαθολικούς. Είχαν μια προτεσταντική αντίληψη για την μετάνοια. Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου προχώρησα στην χειροθεσία 17 πνευματικών εξομολόγων και έγινε ο καθορισμός των Ενοριών όπου θα έχουν την πνευματική ευθύνη, σε συνεργα σία με τους Εφημερίους. Γίνονται τακτικά Σεμι νάρια Πνευματικών για την κατάρτιση τους και την λύση διαφόρων πνευματικών ζητημά των που αντιμετωπίζουν. Όλοι οι πνευματικοί εκφράζουν τον ενθουσια σμο τους για το μυστήριο που δεν γνώριζαν. Θεωρώ, ότι το κήρυγμα της μετάνοιας και η καθοδήγηση των χριστιανών προς την εξομο λόγηση είναι στις προτεραιότητες της Ιεραπο στολής μας, που θα φέρει και πολλούς πνευμα τικούς καρπούς”, αναφέρει ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων