20/03/2024 20/03/2024 Στην πνευματική ενίσχυση όσων δοκιμάζονται από τις συνέπειες της ρωσικής εισπήδησης στο ιεραποστολικό έργο στην Αφρικής, αλλά και τη χειροτονία νέων κληρικών που θα συνεχίσου το έργο του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, επιδίδεται καθημερινά ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος.   Με την ευλογία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ χειροτονήθηκε από...
20 Μαρτίου, 2024 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2024 - 9:17

Επίσκοπος Μπουκόμπας: Μόνος πνευματικός πατέρας των χριστιανών της Αφρικής ο Πατριάρχης Θεόδωρος 

Διαδώστε:
Επίσκοπος Μπουκόμπας: Μόνος πνευματικός πατέρας των χριστιανών της Αφρικής ο Πατριάρχης Θεόδωρος 

Στην πνευματική ενίσχυση όσων δοκιμάζονται από τις συνέπειες της ρωσικής εισπήδησης στο ιεραποστολικό έργο στην Αφρικής, αλλά και τη χειροτονία νέων κληρικών που θα συνεχίσου το έργο του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, επιδίδεται καθημερινά ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος.  

Με την ευλογία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ χειροτονήθηκε από τον Θεοφιλέστατο, σε διάκονο ο π. Γρηγόριος Clem mens. Η χεροτονία τελέσθηκε την Κυριακή της Τυρινής, 17 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυεύκτου Ρουμπόυγκας της Κυέρουας, με τη παρουσία πολλών κληρικών και πιστού λαού.

Στην Θεία Λειτουργία έψαλλαν πέντε Ενοριακές χορωδίες θέλοντας να δείξουν τον ενθουσιασμό τους για την χειροτονία αυτή. Ο Επίσκοπος στον λόγο του προς τον νεοχειροτονούμενο θύμισε “τον πρώτο διάκονο της Εκκλησίας, τον πρωτομάρτυρα Στέφανο, άνδρα πλήρη πίστεως, Αγίου Πνεύματος και σοφίας”. Και του ζήτησε να τον μιμηθεί στην διακονία του μέσα στην Εκκλησία.

“Λαμβάνεις το όνομα του μεγάλου Πατέρα της Εκκλησίας μας του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, αλλά και του μακαριστού Αγίου Πατρός Γρηγορίου Παπασωτηρίου, Πνευματικού της Μονής Τιμίου Προδρόμου Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής, που μου στάθηκε πολύτιμος σύμβουλος. Εύχομαι να έχεις την ευχή του και να μας προστατεύει”. Η χαρά του Πατριάρχου μας γι’ αυτή την χειροτονία ήταν μεγάλη, διότι ο νέος διάκονος είναι απόφοιτος της Πατριαρχικής Σχολής ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, και τον αγαπούσε πολύ”, αναφέρει ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος.

Παρόντες στην χεροτοτονία και 150 νέοι της Αρχιερατικής Περειφέρειας Κυέρουας, οποίοι μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποίησαν Νεανικό Συνέδριο με θέμα την “ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ”.

Μόνος πνευματικός πατέρας των χριστιανών της Αφρικής ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Η κοινή τράπεζα και η γιορτή που ακολούθησε, έκλεισαν την γιορτινή αυτή μέρα για την Επισκοπή και τους Ορθοδόξους της περιοχής αυτής που βρίσκεται στα σύνορα με Ουγκάντα και Ρουάντα και διακρίνονται για την πίστη τους και τον αφοσίωση τους στην Εκκλησία μας.

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος επισκέφθηκε το ανεγειρόμενο υπό της Εκκλησίας της Τσεχίας Σχολείο των “ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟ ΔΙΟΥ” και επιθεώρησε την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών και την διάνοιξη γεωτρήσεως.

Στο τέλος της ημέρας ο Επίσκοπος συναντήθηκε με τους χριστιανούς της Μπουγκάζας, η οποία δέχθηκε την εισβολή του Ρώσου σχισματικού και τους στήριξε με λόγους ενθαρρυντικούς μεταφέροντας τις ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, του και μόνου πνευματικού πατέρα των χριστιανών της Αφρικής. Τους ανακοίνωσε την άμεση ανέγερση του Ναού Αγίου Ευμενίου του Κρητός, που χρηματοδοτείται από χριστιανούς της Γερμανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων