27/05/2021 27/05/2021 “Ότι μου γδέρνει τη ψυχή” γράφει σε ανάρτησή του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος σαν τίτλο για το κείμενο που ακολουθεί μαζί με τις φωτογραφίες που το συνοδεύει. Δείτε το κείμενό του: Ποιός όρισε ότι τα όρια της ψυχής μου είναι τα όρια της γλώσσας μου; Ποιός πιστεύει ότι καθετί που...
27 Μαΐου, 2021 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2021 - 17:48

Επίσκοπος Τολιάρας: “Ότι μου γδέρνει τη ψυχή”

Διαδώστε:
Επίσκοπος Τολιάρας: “Ότι μου γδέρνει τη ψυχή”

“Ότι μου γδέρνει τη ψυχή” γράφει σε ανάρτησή του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος σαν τίτλο για το κείμενο που ακολουθεί μαζί με τις φωτογραφίες που το συνοδεύει.

Δείτε το κείμενό του:

Ποιός όρισε ότι τα όρια της ψυχής μου είναι τα όρια της γλώσσας μου; Ποιός πιστεύει ότι καθετί που βιώνω μπορώ να το περικυκλώσω με λέξεις, ρήματα, συνδέσμους και λογοτεχνικά σχήματα. Είναι κάποια πράγματα που ξεπερνούν σκέψεις, φαντασία και ψίθυρους. Όπως αυτό. Ένας μικρός που ούρλιαζε κλαίγοντας. Έτρεχε αδικαιολόγητα παράξενα προς τα πάνω μου. Έπιασε το ράσο παραπατώντας και κρεμάστηκε με δύναμη. Ηρέμησε. Χαμογέλασε. Και τότε είδα. Είδα! Εκ γενετής δίχως πέλματα. Να τρέχει γι εμένα. Ή μάλλον να τρέχει για το ράσο. Γι αυτό που ποτέ δεν έτρεξα, ώντας αρτιμελής. Να ηρεμεί και να χαίρεται με την παρουσία του άγνωστου. Να φωνάζει ως πρόσωπο του Ευαγγελίου το σώσε με.
Θεέ μου, πόσα ακόμα να δουν δύο μάτια χωικά;

Ακολουθούν οι δύο φωτογραφίες που συνόδευσαν το κείμενο του Θεοφιλεστάτου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων