01/12/2022 01/12/2022 Στην Επισκοπή Μπουκόμπας έφτασε πριν λίγες ημέρες ομάδα τριών εθελοντών επισκεπτών από την Ελλάδα.  Πρόκειται για τις Ελένη Ματρατζή δικηγόρο από Αθήνα, Βαρβάρα Κορωναίου γιατρό από την Φλώρινα και την Κυριακή Ναταγκούλη επιχειρηματία από Θεσσαλονίκη. Με τον ερχομό των επισκεπτών από την Ελλάδα οργανώθηκε η “Εβδομάδα Ελληνοτανζανικής Φιλίας”. Με τις εκδηλώσεις αυτές θέλουν οι Ορθόδοξοι...
01 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2022 - 11:10

Εβδομάδα Ελληνοτανζανικής Φιλίας

Διαδώστε:
Εβδομάδα Ελληνοτανζανικής Φιλίας

Στην Επισκοπή Μπουκόμπας έφτασε πριν λίγες ημέρες ομάδα τριών εθελοντών επισκεπτών από την Ελλάδα.  Πρόκειται για τις Ελένη Ματρατζή δικηγόρο από Αθήνα, Βαρβάρα Κορωναίου γιατρό από την Φλώρινα και την Κυριακή Ναταγκούλη επιχειρηματία από Θεσσαλονίκη.

Με τον ερχομό των επισκεπτών από την Ελλάδα οργανώθηκε η “Εβδομάδα Ελληνοτανζανικής Φιλίας”. Με τις εκδηλώσεις αυτές θέλουν οι Ορθόδοξοι της Τανζανίας να που ένα μεγάλο ”Ευχαριστώ” στην Ελλάδα για την Ορθοδοξία και τον πολιτισμό της.

Σκοπός τους η γνωριμία με το Ιεραποστολικό έργο στην Επισκοπή Μπουκόμπας και ενίσχυση της ιεραποστολής με εκδηλώσεις προς τους νέους, τα παιδιά, τους ασθενείς.

Οι εκδηλώσεις

Πρώτη μέρα εκδηλώσεων ήταν η Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχαν οι 150 ορθόδοξοι μαθητές από 13 Δημοτικά Σχολεία της Μπουκόμπας, που συμμετέχουν στην Ορθόδοξη Κατήχηση, που γίνεται από τους Ιεροσπουδαστές της Ιερατικής Σχολής «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ». Μετά ακολούθησε κοινό μεσημεριανό γεύμα και εορταστική εκδήλωση.

Παρουσίασαν τραγούδια τα Κατηχητικά των δυο Ενοριών του ”Ευαγγελισμού της Θεοτόκου” και των ”Δώδεκα Αποστόλων”. Τραγούδια παρουσίασαν και οι Ιεροσπουδαστές. Μίλησε ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος και η κ. Ελένη Ματραντζή, δικηγόρος και επικεφαλής των επισκεπτών, που μετά μοίρασαν δώρα στα παιδιά, χόρεψαν Ελληνικούς και Τανζανικούς χορούς.

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έγινε εκδήλωση στο Ορθόδοξο Γυμνάσιο ”ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΘΕΝΗΣ”. Οι 220 μαθητές με τις ομιλίες, τα τραγούδια και τους εξέφρασαν το ”ευχαριστώ” στην Ορθόδοξη Ελλάδα, που έκτισε τα 2 Επισκοπεία σε Μπουκόμπα και Μουάνζα, τα 2 Γυμνάσια σε Ρουμπάλε και Καγιάγκα και τους 100 Ναούς στην Επισκοπή Μπουκόμπας της Τανζανίας.

”Ευχαριστούμε Ελλάδα για τον πολιτισμό σου”

Αυτό φώναξαν οι 170 μαθητές του Γυμνασίου ”ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” Καγιάγκας. Το Σχολείο αυτό έκτισαν οι Αστυνομικοί της Ελλάδος, που έδιναν 1€ το μήνα από το μισθό τους, με την πρωτοβουλία του τότε Προέδρου των Αστυνομικών Ελλάδος κ. Δημ. Κυριαζίδη Αστυνομικού Διευθυντή Δράμας και μετέπειτα Βουλευτή του νομού. Χοροί, τραγούδια, αθλητικοί αγώνες, δώρα πλαισίωναν την εκδήλωση Ελληνοτανζανικής Φιλίας που οργανώθηκε από την Επισκοπή, το Σχολείο και τους Έλληνες επισκέπτες. Η κ. Ματραντζή, δικηγόρος από Αθήνα, μίλησε για την σχέση ελευθερίας και υπευθυνότητας στη φιλοσοφία του Αριστοτέλη. Η κ. Κορωναίου, γιατρός από Φλώρινα, μίλησε ως γιατρός για την φροντίδα υγείας των μαθητών. Και η κ. Στυλιανίδου, επιχειρηματίας από Ν. Ραιδεστό Θεσ/νίκης, ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδιά. Μετά τους αθλητικούς αγώνες που ενθουσίασαν τους μαθητές, μοιράστηκαν στα παιδιά με χαρά τα δώρα ΑΓΑΠΗΣ των Ελλήνων.

Οι εκδηλώσεις για την “Εβδομάδα Ελληνοτανζανικής Φιλία” θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων