04/10/2021 04/10/2021 Την ευγνωμοσύνη του προς την Εκκλησία της Ελλάδος, με αφορμή την χθεσινή εορτή του Πολιούχου της Αθήνας, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος από το Κάιρο, για τη στήριξη που παρέχει η Εκκλησία της Ελλάδος προς το ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής. Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στη...
04 Οκτωβρίου, 2021 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2021 - 9:25

Ευγνώμων στην Εκκλησία της Ελλάδος ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Διαδώστε:
Ευγνώμων στην Εκκλησία της Ελλάδος ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Την ευγνωμοσύνη του προς την Εκκλησία της Ελλάδος, με αφορμή την χθεσινή εορτή του Πολιούχου της Αθήνας, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος από το Κάιρο, για τη στήριξη που παρέχει η Εκκλησία της Ελλάδος προς το ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.

Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Καθολικό της Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου στην οποία παρέστησαν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Μαρία Ζήση, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, όπως και τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Αδελφότητας.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργείας απευθύνθηκε στο ποίμνιο λέγοντας ότι «ο Άγιος Γεώργιος σήμερα Κυριακή άνοιξε την αγκαλιά του για όλους, μας περίμενε και πλούσια μας ευλόγησε». Μίλησε, επίσης, για την ζωή και το έργο του Αγίου Διονυσίου ενώ θύμισε ότι η μεγαλύτερη χαρά, όπως αναφέρει η παράδοση της εκκλησίας μας, ήταν το γεγονός ότι ο Άγιος Διονύσιος μαζί με τον Ιερόθεο τον Επίσκοπο Αθηνών και τον Απόστολο Τιμόθεο βρέθηκαν στην Γεσθημανή για να συνοδεύουν το σώμα της Υπεραγίας μητέρας όλων μας.

Με θερμά λόγια μίλησε στη συνέχεια για την Εκκλησία της Ελλάδος και την στήριξη την οποία αυτή παρέχει στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου. «Σήμερα θέλω να χαιρετήσω με πολλή αγάπη την Αποστολική Εκκλησία της Ελλάδος και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Και να εκφράσω τη μεγάλη μας ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια και την αγάπη τους προς την ιεραποστολική καθέδρα του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου», δήλωσε.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, με συγκίνηση θυμήθηκε ότι του είχε δοθεί το όνομα Διονύσιος κατά τη χειροτονία του ως διάκονος, στην Ιερά Μονή Αγκαράθου στην Κρήτη, όνομα που διατήρησε μέχρι που χειροτονήθηκε πρεσβύτερος.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναφέρθηκε, επίσης, στην πανδημία του κορονοϊού, ευχόμενος όπως ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατό.

Φωτογραφίες: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων