22/11/2020 22/11/2020 “Ευγνωμοσύνη για τα παιδιά αυτά από την Κύπρο που λίγο με γνώρισαν και πολύ αγάπησαν κάθε προσπάθεια στο χώρο της Ιεραποστολής. Ελάχιστο αντίδωρο η ισχνή αγάπη και προσευχή μου” έγραψε ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος για τη δράση Save Madagascar που πραγματοποιείται σε συνεργασία της Επισκοπής με Κύπριους εθελοντές και αφορά τη...
22 Νοεμβρίου, 2020 - 12:56
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2020 - 13:04

“Για τα παιδιά που λίγο με γνώρισαν πολύ με αγάπησαν”

Διαδώστε:
“Για τα παιδιά που λίγο με γνώρισαν πολύ με αγάπησαν”

“Ευγνωμοσύνη για τα παιδιά αυτά από την Κύπρο που λίγο με γνώρισαν και πολύ αγάπησαν κάθε προσπάθεια στο χώρο της Ιεραποστολής. Ελάχιστο αντίδωρο η ισχνή αγάπη και προσευχή μου” έγραψε ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος για τη δράση Save Madagascar που πραγματοποιείται σε συνεργασία της Επισκοπής με Κύπριους εθελοντές και αφορά τη συλλογή χρημάτων για κατασκευή σχολείων, κοιτώνων και νοσοκομείων στη Μαδαγασκάρη. 

Η δράση λαμβάνει χώρα στη Νότια Μαδαγασκάρη όπου οι συνθήκες ζωής είναι πολλές φορές χειρότερες και από αυτές που όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν στις χώρες της Αφρικής. Προσωπικά, ως αρχιτέκτονας, φτιάχνω όλα τα σχέδια αφιλοκερδώς και με χρήματα που μαζεύουμε από κόσμο που νοιάζεται κτίζονται σε κάθε περιοχή ότι χρειάζεται. Σημειώνεται ότι η μια περιοχή από την άλλη πολλές φορές απέχει 3 ημέρες οδικώς. Αυτό σημαίνει ότι κάποια παιδιά για να πάνε σχολείο είτε πρέπει να κοιμούνται στα χωράφια δίπλα στις αίθουσες που χρησιμοποιούνται σαν ‘σχολεία’, είτε τις πιο πολλές φορές δεν πάνε σχολείο. Επίσης, γεννάνε οπουδήποτε αλλού εκτός από νοσοκομεία λόγω της μη ύπαρξης τέτοιων υποδομών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επιμόλυνση των λεχώνων και σε πολλές περιπτώσεις αυτό επιφέρει το θάνατο μητέρας και νεογνού.

Το SM: Save Madagascar, που αυτή τη στιγμή τρέχει σαν μια δράση crowd funding για να μαζέψουμε το ποσό των 30 χιλιάδων (έχει ήδη μαζευτεί το ποσό των 10 χιλιάδων εκτός πλατφόρμας crowd funding) για να δημιουργήσουμε το πρώτο σχολείο με κοιτώνες στην Τολιάρα (πρωτεύουσα Ελληνικής Μητρόπολης στην οποία έχουμε πρόσβαση) για την Νότια Μαδαγασκάρη. Τα ποσά κατασκευής διαφέρουν κατά πολύ από κατασκευαστικά ποσά αναπτυξιακών έργων στον ανεπτυγμένο κόσμο. Ως εκ τούτου το ποσό των 30 χιλιάδων αποτελεί ποσό ικανό για ανάπτυξη όχι μόνο ενός σχολείου αλλά και τμήματος μιας μαιευτικής κλινικής.

Γιατί Μαδαγασκάρη

Η εσωτερική ανάγκη για τη βελτίωση του κόσμου στον οποίο ζούμε σε συνδυασμό με την μεταλαμπάδευση του πάθους για κοινωνική προσφορά από τους παππούδες μας, οδήγησαν εμένα (Μαρία Χριστοφή, αρχιτέκτονας μηχανικός) και το Στέλιο (Στέλιος Στυλιανού, φωτογράφος – αγιογράφος) στην αναζήτηση χώρου για κοινωνική προσφορά. Εδώ και τρία χρόνια είχαμε προσπαθήσει να συνδεθούμε με διάφορες δράσεις και οργανώσεις που ήδη επιτελούσαν έργο στην Αφρική. Ωστόσο όλες οι συγκυρίες των καιρών πάντα οδηγούσαν στην αναβολή της συμμετοχής μας. Πριν περίπου ένα χρόνο η συνάντηση μας με τον Μητροπολίτη Πρόδρομο γέννησε την ιδέα της συμβολής και της δημιουργίας ενός ιδρύματος για τη Μαδαγασκάρη. Η περιγραφή τόσο των συνθηκών ζωής όσο και των δυσκολιών για οποιαδήποτε δράση στην περιοχή της Νοτίου Μαδαγασκάρης ενέτεινε την ιδέα αυτή. Φτάσαμε έτσι σήμερα να συζητάμε για το

Save Madagascar και ευελπιστούμε τόσο στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για το χώρο της δράσης αυτής όσο και στην βοήθεια του.

Για βοήθεια: Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να βοηθήσει μπορεί μέσω

1) Δωρεάς στην πλατφόρμα με σύνδεσμο:  https://gogetfunding.com/savemadagascar/ μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021

2) Του λογαριασμού

IBAN: LT18 3250 0981 4975 1415
BIC: REVOLT21
Δικαιούχος: PANAGIOTIS KATSOULIS
Διεύθυνση δικαιούχου: Holly Monastery Agioi Anargirou, Parnonos, Sparta, P.B. 74, 23100, Greece, Sparta, GR

Τηλέφωνο δικαιούχου: +30 6980524257

Στοιχεία Επικοινωνίας
Μαρία Χριστοφή: +357 99814969
Στέλιος Στυλιανού: +357 96321016

email: [email protected]

facebook: Save Madagascar

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων