27/12/2020 27/12/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης παρόλο που για τα τελευταία 27 χρόνια ζει στην Αφρική δεν ξεχνά την Ζάκυνθο, την γενέτειρα του , και τιμά τις παραδώσεις τα ήθη και τα έθιμά της. Τα Χριστούγεννα ήταν στη Ζάκυνθο πάντα σημαντικότερη γιορτή από την Πρωτοχρονιά.Τ ο χριστόψωμο ή η κουλούρα σ’ όλη την Ζάκυνθο κοβόταν...
27 Δεκεμβρίου, 2020 - 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2020 - 11:51

Ευλογώντας το Χριστόψωμο στην μακρινή Ζάμπια

Διαδώστε:
Ευλογώντας το Χριστόψωμο στην μακρινή Ζάμπια

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης παρόλο που για τα τελευταία 27 χρόνια ζει στην Αφρική δεν ξεχνά την Ζάκυνθο, την γενέτειρα του , και τιμά τις παραδώσεις τα ήθη και τα έθιμά της.


Τα Χριστούγεννα ήταν στη Ζάκυνθο πάντα σημαντικότερη γιορτή από την Πρωτοχρονιά.Τ ο χριστόψωμο ή η κουλούρα σ’ όλη την Ζάκυνθο κοβόταν παραμονή Χριστουγέννων .Την κουλούρα την έκοβαν σε τόσα κομμάτια όσα ήταν και τ’ άτομα στην οικογένεια. ΄Έκοβαν και ένα παραπάνω που ήταν «τση γωνιάς», – κουζίνας, γι αυτό και η κουλούρα λεγότανε και «κουλούρα της γωνιάς».
Στην επισκοπική κατοικία στη Λουσάκα η κοπή του Χριστόψωμου εγινε το απόγευμα ανήμερα των Χριστουγέννων παρουσία του Ρώσσου πρέσβη στη Λουσάκα κ. Alexander Vilovich Boldyrev , ο οποίος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη κ Ιωάννη για να εκφράσει τις Χριστουγεννιάτικες ευχές του, της Ρωσικής αποστολής και μελών της ελληνικής παροικίας .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων