21/01/2024 21/01/2024 Ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος μετά την τέλεση της χθεσινής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στο νησί Μσιρα της Μπουκόμπας, στη λίμνη Βικτώρια, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ που συνέβαλε στην ανακαίνιση του Ναού. Μαζί με τον Θεοφιλέστατο συλλειτούργησαν οι Αιδ. π. Σπυρίδων Kaizilenge, Αρχιερατικός Επίτροπος Μπουκόμπας, π. Λουκάς...
21 Ιανουαρίου, 2024 - 17:11
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2024 - 16:54

Ευχαριστίες στον Μητροπολίτη Πειραιώς από τον Επίσκοπο Μπουκόμπας για την ανακαίνιση Ναού στο νησί Μσιρα της Βικτώριας

Διαδώστε:
Ευχαριστίες στον Μητροπολίτη Πειραιώς από τον Επίσκοπο Μπουκόμπας για την ανακαίνιση Ναού στο νησί Μσιρα της Βικτώριας

Ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος μετά την τέλεση της χθεσινής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στο νησί Μσιρα της Μπουκόμπας, στη λίμνη Βικτώρια, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ που συνέβαλε στην ανακαίνιση του Ναού.

Μαζί με τον Θεοφιλέστατο συλλειτούργησαν οι Αιδ. π. Σπυρίδων Kaizilenge, Αρχιερατικός Επίτροπος Μπουκόμπας, π. Λουκάς Bahati, ο εφημέριος π. Ιωσήφ Josephat και ο Διάκονος Ντατιος Poisian.

Έψαλλαν γλυκύτατα οι Ιεροσπουδαστές της Ιερατικής Σχόλης ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ προς μεγάλη χαρά των Ορθοδόξων του νησιού, που κατέκλυσαν τον Ναό, συνέψαλλαν και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Μετά την Θεία Λειτουργία παρατέθηκε κοινή Τράπεζα προς όλους τους εορταστές και οι νέοι και τα παιδιά παρουσίασαν τραγούδια εκφράζοντας την χαρά για την πρόοδο της Εκκλησίας τους.

Ο Επίσκοπος ευχαρίστησε τους πρώτους κτήτορες του Ναού, αλλά και τους ανακαινιστές Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και π. Ανδρέα Αντωνόπουλο, τον Εφημέριο π. Ιωσήφ που φρόντισε το όλο έργο.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την εξέταση των ασθενών του νησιού από τους τρεις Έλληνες γιατρούς, τον νευρολόγο Γιώργο Λαγό, την παιδίατρο από τα Ιωάννινα Αντιγόνη Τσίρκα, και την παιδίατρο από τη Λειβαδιά Βάσω Κατσούλα.

Λίγα λόγια για τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου

Ο Ναός του Αγίου Νικολάου στο νησί Μσιρα της Μπουκόμπας στη λίμνη Βικτώρια είχε χτιστεί το 2009 από την οικογένεια Ψίχα στη μνήμη του μακαριστού πατέρα τους Νικολάου Ψίχα με την φροντίδα του τότε Μητροπολίτη Ιερωνύμου.

Στερείτο όμως χριστιανών, δεν λειτουργείτο και άρχισε να καταστρέφεται. Ο δυνατός τροπικός αέρας ξεσκέπασαν τον ναό, και οι βροχές κατέστρεφαν το εσωτερικό του.

Ευδόκησε ο Άγιος Νικόλαος και βρέθηκαν αρωγοί στην ανακαίνιση του Ναού. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και ο ευλαβέστατος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου π. Ανδρέας Αντωνόπουλος προσφέρθηκαν να ανακαινίσουν τον πτωχό Άγιο Νικόλαο της Μσιρα.

Εν τω μεταξύ έγινε μεθοδική Ιεραποστολική προσπάθεια από τους Κατηχητές, Ιεροσπουδαστές της Επισκοπής Μπουκόμπας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βαπτιστούν οι πρώτοι Ορθόδοξοι το Πάσχα του 2023.

Ο νέος Εφημέριος Π. Ιωσήφ Josephat ανέλαβε με ζήλο την ανακαίνιση του ναού, και στις αρχές του 2024 οι εργασίες ολοκληρώθηκαν.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων