29/04/2021 29/04/2021 “Ευχέλαιο το Μέγα. Μεγάλη Τετάρτη στην Επισκοπή. Μέγα ευχέλαιο. Μακρά ακολουθία. Λίγο στα ελληνικά, λίγο στην τοπική διάλεκτο. Κάπου διάβασα ότι αν θες να μιλήσεις σε όλον τον κόσμο να μάθεις αγγλικά. Αν θες να μιλάς στο Θεό να μάθεις ελληνικά. Ψευδές! Η σιωπή μιλά με παρρησία στο Θεό. Η προσευχή, στη ατομική γλώσσα του...
29 Απριλίου, 2021 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2021 - 15:09

Ευχέλαιο το Μέγα στις εσχατιές της Ιεραποστολής

Διαδώστε:
Ευχέλαιο το Μέγα στις εσχατιές της Ιεραποστολής

“Ευχέλαιο το Μέγα. Μεγάλη Τετάρτη στην Επισκοπή. Μέγα ευχέλαιο. Μακρά ακολουθία. Λίγο στα ελληνικά, λίγο στην τοπική διάλεκτο. Κάπου διάβασα ότι αν θες να μιλήσεις σε όλον τον κόσμο να μάθεις αγγλικά. Αν θες να μιλάς στο Θεό να μάθεις ελληνικά. Ψευδές! Η σιωπή μιλά με παρρησία στο Θεό. Η προσευχή, στη ατομική γλώσσα του καθενός, με περισσότερη παρρησία”. Αυτά αναφέρει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος σε επίκαιρη ανάρτησή του. Και συμπληρώνει: “Χθες, όσες ευχές για τη θεραπεία του σώματος και της ψυχής, άλλες τόσες συγχωρητικές. Αυτές σχεδόν ούρλιαζα για να τις ακούσουν όλοι. Να νιώσουν ότι κάθε μυστήριο θεραπεύει το παρόν και στοχεύει στα έσχατα. Δίχως το ένα ή το άλλο είμαστε απλώς μια θρησκεία. Με τα δύο μαζί είμαστε Εκκλησία Χριστού!”.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων