27/11/2021 27/11/2021 67 χρόνια ζωής συμπλήρωσε την περασμένη Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’. Μπορεί ο εορτάζων Αλεξανδρινός Προκαθήμενος να βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε ποιμαντική επίσκεψη και ιεραποστολική περιοδεία στην Νότια Αφρική, αλλά ούτε και φέτος, ανήμερα των Γενεθλίων του κατά την ημέρα της αλεξανδρινής Αγίας Αικατερίνης της Πανσόφου,...
27 Νοεμβρίου, 2021 - 11:48
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2021 - 23:07

Ευχές της Αλεξανδρινής παροικίας στον Πατριάρχη Θεόδωρο

Διαδώστε:
Ευχές της Αλεξανδρινής παροικίας στον Πατριάρχη Θεόδωρο

67 χρόνια ζωής συμπλήρωσε την περασμένη Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’.

Μπορεί ο εορτάζων Αλεξανδρινός Προκαθήμενος να βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε ποιμαντική επίσκεψη και ιεραποστολική περιοδεία στην Νότια Αφρική, αλλά ούτε και φέτος, ανήμερα των Γενεθλίων του κατά την ημέρα της αλεξανδρινής Αγίας Αικατερίνης της Πανσόφου, το ιστορικό σωματείο του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας δεν ξέχασε να Του ευχηθεί και να Τον τιμήσει, όπως κάνει ανελλιπώς κάθε χρόνο, από τότε που ο Πατριάρχης της Αγάπης εξελέγη στο θρόνο του Αποστόλου Μάρκου.

Έτσι, μέσω του Λυκείου Ελληνίδων και με την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει πάντοτε αυτήν την ημέρα η δραστήρια Πρόεδρός του, η κα Αλίκη Αντωνίου, οι Αλεξανδρινοί πάροικοι ήταν κοντά στον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.

 

 

Η εκδήλωση ευχών προς τον Πνευματικό Πατέρα του Αιγυπτιώτου Ελληνισμού και όλης της αφρικανικής ηπείρου, πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό πανηγυρίζοντα ναό της Αγίας Αικατερίνης, στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι, με τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο, να δέχεται τις ευχές του κόσμου για να τις μεταφέρει τηλεφωνικώς στον Μακαριώτατο και όταν ο Πατριάρχης επιστρέψει αυτές τις ημέρες πίσω στην έδρα του Παλαίφατου Πατριαρχείου.

Το τιμητικό παρών έδωσαν Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης και η Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας και του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄» κα Λιλίκα Θλιβίτου.

Όλοι τους ευχήθηκαν να είναι πολλά τα έτη του εορταζόμενου Μακαριωτάτου, του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

 

 

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων