14/04/2020 14/04/2020 “Ο ψαλμός και το Ευαγγέλιο, μας βεβαιώνουν: “ἐκ στόματος νηπίων καὶ θηλαζόντων κατηρτίσω αἶνον”. Από το στόμα των παιδιών θα βγει ιαχή, φωνή βεβαιούσα της χριστότητος του Ερχόμενου” αναφέρει η Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης σε επίκαιρη ανάρτησή της. “Και, πάντοτε τα παιδιά, με το αυθόρμητο του χαρακτήρα τους, αυτές τις μέρες ζουν πιο...
14 Απριλίου, 2020 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2020 - 17:01

“Φέτος, κανένα παιδί δεν επετράπη να κρατά Σταυρό”

Διαδώστε:
“Φέτος, κανένα παιδί δεν επετράπη να κρατά Σταυρό”

“Ο ψαλμός και το Ευαγγέλιο, μας βεβαιώνουν: “ἐκ στόματος νηπίων καὶ θηλαζόντων κατηρτίσω αἶνον”. Από το στόμα των παιδιών θα βγει ιαχή, φωνή βεβαιούσα της χριστότητος του Ερχόμενου” αναφέρει η Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης σε επίκαιρη ανάρτησή της. “Και, πάντοτε τα παιδιά, με το αυθόρμητο του χαρακτήρα τους, αυτές τις μέρες ζουν πιο έντονα το Χριστό παρόντα. Ίσως, γι αυτό μας κάλεσε ο Κύριος να ομοιάσουμε με αυτά. Για να τον ζήσουμε ως Πατέρα, γεμάτοι εμπιστοσύνη”. Το μήνυμα συνεχίζει, επισημαίνοντας ότι η ως άνω φωτογραφία είναι περσινή. “Φέτος, κανένα παιδί δεν επετράπη να κρατά Σταυρό στην Εκκλησία, ούτε καν να βγει από το σπίτι. Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις άφησαν την Τράπεζα δίχα συνδαιτυμόνων. Ή και όχι. Αφ’ ης στιγμής το θυσιαστήριο, σε κάθε Θεία Λειτουργία γίνεται Σύμπαν ολάκερο και το Σύμπαν- Θυσιαστήριο. Αγιασμός των πάντων”.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων