13/07/2019 13/07/2019 Επιστολή του Μητροπολίτου Άκκρας, κ. Ναρκίσσου, δημοσιεύεται (12 Ιουλίου 2019) εκ μέρους της Αδελφότητος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, η οποία έχει επακριβώς ως εξής, αναφερόμενη στο κοντέινερ με είδη πρώτης ανάγκης, το οποίο είχε αποστείλει, προ καιρού, η Αδελφότητα, και, που ο ίδιος ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, κ. Θεόδωρος, είχε, εξάλλου, ευλογήσει:     “Η Ορθόδοξη...
13 Ιουλίου, 2019 - 19:03
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2019 - 19:07

Φορτία αγάπης για την Ακτή Ελεφαντοστού

Διαδώστε:
Φορτία αγάπης για την Ακτή Ελεφαντοστού

Επιστολή του Μητροπολίτου Άκκρας, κ. Ναρκίσσου, δημοσιεύεται (12 Ιουλίου 2019) εκ μέρους της Αδελφότητος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, η οποία έχει επακριβώς ως εξής, αναφερόμενη στο κοντέινερ με είδη πρώτης ανάγκης, το οποίο είχε αποστείλει, προ καιρού, η Αδελφότητα, και, που ο ίδιος ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, κ. Θεόδωρος, είχε, εξάλλου, ευλογήσει:

 

 

“Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική πάντα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Μέριμνα του Δευτερόθρονου Θρόνου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, με την σοφή καθοδήγηση του πηδαλιούχου της, Πάπα και Πατριάρχου Θεοδώρου Β’, είναι πρωτίστως η πνευματική μέριμνα, αλλά συγχρόνως και η ανακούφιση των ασθενών και των πτωχών.

Μαζί με την πίστη συνυπάρχουν και τα έργα. Ότι και να ειπωθεί, θα είναι φτωχά τα λόγια για να εκφράσουν τον αγώνα και την αγωνία για το μεγάλο αυτό έργο της Ιεραποστολής που έχει να κάνει με ανθρώπινες υπάρξεις που αναζητούν την αλήθεια και την ανάπαυση. Ας θυμηθούμε τα λόγια του Αποστόλου Ιακώβου, που αναφέρεται στην πίστη και στα έργα:

«ΤΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ, ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ, ΕΑΝ ΠΙΣΤΙΝ ΛΕΓΗΙ ΤΙΣ ΕΧΕΙΝ, ΕΡΓΑ ΔΕ ΜΗ ΕΧΗΙ; ΜΗ ΔΥΝΑΤΑΙ Η ΠΙΣΤΙΣ ΣΩΣΑΙ ΑΥΤΟΝ; ΕΑΝ ΔΕ ΑΔΕΛΦΟΣ Ή ΑΔΕΛΦΗ ΓΥΜΝΟΙ ΥΠΑΡΧΩΣΙ ΚΑΙ ΛΕΙΠΟΜΕΝΟΙ ΩΣΙ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΟΥ ΤΡΟΦΗΣ, ΕΙΠΗΙ ΔΕ ΤΙΣ ΑΥΤΟΙΣ ΕΞ ΥΜΩΝ, ΥΠΑΓΕΤΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗΙ, ΘΕΡΜΑΙΝΕΣΘΕ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΖΕΣΘΕ, ΜΗ ΔΩΤΕ ΔΕ ΑΥΤΟΙΣ ΤΑ ΕΠΙΤΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΤΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ; ΟΥΤΩ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΙΣ, ΕΑΝ ΜΗ ΕΡΓΑ ΕΧΗΙ, ΝΕΚΡΑ ΕΣΤΙ ΚΑΘ’ ΕΑΥΤΗΝ. ΑΛΛ’ ΕΡΕΙ ΤΙΣ· ΣΥ ΠΙΣΤΙΝ ΕΧΕΙΣ, ΚΑΓΩ ΕΡΓΑ ΕΧΩ· ΔΕΙΞΟΝ ΜΟΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙΝ ΣΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΟΥ, ΚΑΓΩ ΔΕΙΞΩ ΣΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙΝ ΜΟΥ. ΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΣ ΕΣΤΙ· ΚΑΛΩΣ ΠΟΙΕΙΣ· ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΣΙ ΚΑΙ ΦΡΙΣΣΟΥΣΙ. ΘΕΛΕΙΣ ΔΕ ΓΝΩΝΑΙ, Ω ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΕΝΕ, ΟΤΙ Η ΠΙΣΤΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΕΚΡΑ ΕΣΤΙΝ; ᾿ΑΒΡΑΑΜ Ο ΠΑΤΗΡ ΗΜΩΝ ΟΥΚ ΕΞ ΕΡΓΩΝ ΕΔΙΚΑΙΩΘΗ, ΑΝΕΝΕΓΚΑΣ ᾿ΙΣΑΑΚ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΕΠΙ ΤΟ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟΝ; ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ Η ΠΙΣΤΙΣ ΣΥΝΗΡΓΕΙ ΤΟΙΣ ΕΡΓΟΙΣ ΑΥΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ Η ΠΙΣΤΙΣ ΕΤΕΛΕΙΩΘΗ, ΚΑΙ ΕΠΛΗΡΩΘΗ Η ΓΡΑΦΗ Η ΛΕΓΟΥΣΑ· ΕΠΙΣΤΕΥΣΕ ΔΕ ᾿ΑΒΡΑΑΜ ΤΩΙ ΘΕΩΙ, ΚΑΙ ΕΛΟΓΙΣΘΗ ΑΥΤΩΙ ΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ, ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΘΕΟΥ ΕΚΛΗΘΗ. ΟΡΑΤΕ ΤΟΙΝΥΝ ΟΤΙ ΕΞ ΕΡΓΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΚ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΟΝΟΝ…ΩΣΠΕΡ ΓΑΡ ΤΟ ΣΩΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΝΕΚΡΟΝ ΕΣΤΙΝ, ΟΥΤΩ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΕΚΡΑ ΕΣΤΙ»

(ΙΑΚ. 2:4-26).

 

 

Αυτά τα λόγια ωθούν και δίνουν δύναμη σε όλους τους Ιεραποστόλους και τους εκλεκτούς συνεργάτες της Ιεραποστολής, να προσφέρουν πολύτιμο χρόνο και να γεμίζουν την καθημερινότητά τους με αγάπη ανακουφίζοντας την ένδεια αυτών που έχουν ανάγκη. Όχι για να εισπράξουν ανταλλάγματα, αλλά για να ακούσουν λόγο αγαθό κατά την ημέρα του Κυρίου, που θα ζητήσει απολογία για την πίστη και τα έργα.

Ήδη, το κοντέινερ με είδη πρώτης ανάγκης, που μας απέστειλε η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής και που ο ίδιος ο Μακαριώτατος Πατριάρχης ευλόγησε και συμμετείχε στην φόρτωσή του κατά την παραμονή του στην Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη, έφτασε στον προορισμό του. Πόσοι άνθρωποι αυτές τις Άγιες ημέρες του Πάσχα θα βοηθηθούν; Πόσα μάτια θα λάμψουν; Πόσα χείλη θα χαμογελάσουν; Πόσα παιδιά θα γευθούν μια καραμέλα, μια σοκολάτα, θα πιάσουν στα χέρια τους ένα παιχνίδι, αυτά που τα δικά μας παιδιά στην αναπτυγμένη δύση, θεωρούν δεδομένα; Πόσα τραπέζια θα στρωθούν με πασχαλινά εδέσματα; Πόσοι άνθρωποι θα κοιτάξουν τον ουρανό και θα δοξάσουν τον Θεό; Πόσα πρόσωπα θα δείξουν την ευγνωμοσύνη τους και θα μακαρίσουν όλους αυτούς που πρόσφεραν τα λίγα ή τα πολλά μέσα από την καρδιά τους και ενδεχομένως από το υστέρημά τους; Και πρέπει να υπάρχει η βεβαιότητα πως αυτοί οι άνθρωποι που ευεργετούνται δεν ξεχνούν. Χαράσσεται μέσα στην καρδιά τους αυτή η ευεργεσία, όπως καταγράφει και ο Θεός τα ονόματα όλων των ευεργετών με χρυσά γράμματα στην ουράνια βίβλο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους κοπίασαν. Στην Αδελφότητα της Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, που πάντα είναι στο πλευρό του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και στον Προκαθήμενό της, επίγειο άγγελο και προστάτη όλων των Αφρικανών Πάπα και Πατριάρχη Θεόδωρο, που διακηρύσσει πάντοτε πως το μέλλον της ανθρωπότητας βρίσκεται στην αφρικανική ήπειρο. Στους εθελοντές, που συμμετείχαν στην συλλογή των ειδών πρώτης ανάγκης και στην εκφόρτωση του εμπορευματοκιβωτίου, στους επώνυμους και ανώνυμους ανθρώπους που βοήθησαν και πρόσφεραν τα αγαθά της αγάπης τους. Σε όλους εσάς και εκ μέρους του ευσεβούς ποιμνίου της Μητροπόλεως Άκκρας, απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ μαζί με τον Αναστάσιμο Χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη».

 

Ο αδελφός σας
† Ο Άκκρας Νάρκισσος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων