26/12/2022 26/12/2022 Με ευλάβεια και κατάνυξη εόρτασε το Ορθόδοξο πλήρωμα της Τοπικής Εκκλησίας της Αξώμης, στην Αιθιοπία, την μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Γέννησης του Σωτήρος Ιησού Χριστού. Με επίκεντρο τον Καθεδρικό Κοινοτικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπάμπα, ιερουργούντος του Σεβασμασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δανιήλ, τελέσθηκε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, στο οποίο συμμετείχαν Ορθόδοξοι πιστοί Αιθίοπες, Έλληνες,...
26 Δεκεμβρίου, 2022 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2022 - 15:31

Γεννήθηκε ο Λυτρωτής και στην Αιθιοπία (VIDEO)

Διαδώστε:
Γεννήθηκε ο Λυτρωτής και στην Αιθιοπία (VIDEO)

Με ευλάβεια και κατάνυξη εόρτασε το Ορθόδοξο πλήρωμα της Τοπικής Εκκλησίας της Αξώμης, στην Αιθιοπία, την μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Γέννησης του Σωτήρος Ιησού Χριστού.

Με επίκεντρο τον Καθεδρικό Κοινοτικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπάμπα, ιερουργούντος του Σεβασμασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δανιήλ, τελέσθηκε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, στο οποίο συμμετείχαν Ορθόδοξοι πιστοί Αιθίοπες, Έλληνες, Γεωργιανοί, Σύριοι, Ρώσοι, Κονγκολέζοι κ.ά.

Παρόντες η κ. Βέρα Μαρκοπούλου, Επιτετραμμένη της Ελλάδος στην Αιθιοπία και ο κ. Οδυσσέας Παρρής, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αδδίς Αμπάμπα.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε η Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιος του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου Β, η οποία διανεμήθηκε σε όλους τους πιστούς.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως “η Σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και η έλευσή του στην ανθρώπινη ιστορία, χαρίζει ως δωρεά την σωτηρία προς όλους εκείνους οι οποίοι Τον αποδέχονται ως Σωτήρα και Ελευθερωτή, Λυτρωτή και Ευεργέτη των ψυχών και των σωμάτων τους. “Από σήμερα ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός είναι μαζί μας σωματικά και παραμένει πάντοτε κοντά μας, ανάμεσά μας, δια του Τιμίου Σώματος και Αίματός Του επάνω στην Αγία Τράπεζα καλώντας μας, κατάλληλα προετοιμασμένοι, να τον υποδεχθούμε στην φάτνη της καρδιάς μας“.

Ευχήθηκε δε το μήνυμα της Ειρήνης που έφερε ο Χριστός να ακουστεί στα μήκη και πλάτη της γης, ιδιαιτέρως στην δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο περιοχή της Ουκρανίας αλλά και στην πολύπαθη Αφρική.

Στο τέλος της Λειτουργίας, ευλογήθηκε το παραδοσιακό “Χριστόψωμο” και εψάλλησαν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από τα παιδιά του Ελληνικού Σχολείου της Κοινότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων