17/05/2021 17/05/2021 “Στις σελίδες της ελληνικής μυθολογίας, ο μαυρο – Άτλαντας, ο τιμωρημένος τιτάνας, αιωνίως κρατούσε τους ουρανούς στα χέρια του. Το ίδιο το στερέωμα ως βάρος στους ώμους του. Και λοιπόν; Σιγά το κατόρθωμα! Γέροι παπάδες, που δεν μπορούν ούτε το σώμα τους να σύρουν, ασθενικά καλογέρια, νέοι αφοσιωμένοι, απαθείς και εμπαθείς, άγιοι ενεργεία και εν...
17 Μαΐου, 2021 - 16:11
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2021 - 16:29

Γέροι παπάδες φέρουν στην παλάμη τους το σύμπαν ολάκερο

Διαδώστε:
Γέροι παπάδες φέρουν στην παλάμη τους το σύμπαν ολάκερο

“Στις σελίδες της ελληνικής μυθολογίας, ο μαυρο – Άτλαντας, ο τιμωρημένος τιτάνας, αιωνίως κρατούσε τους ουρανούς στα χέρια του. Το ίδιο το στερέωμα ως βάρος στους ώμους του. Και λοιπόν; Σιγά το κατόρθωμα! Γέροι παπάδες, που δεν μπορούν ούτε το σώμα τους να σύρουν, ασθενικά καλογέρια, νέοι αφοσιωμένοι, απαθείς και εμπαθείς, άγιοι ενεργεία και εν δυνάμει, όταν λειτουργούν φέρουν στην παλάμη τους το σύμπαν ολάκερο. Τον Αμνό του Θεού, τη Θεοτόκο, τα τάγματα των Αγγέλων, τους μάρτυρες και του προφήτες, ιεράρχες και τον Επίσκοπο, ζώντες και κεκοιμημένους και όσους ακόμα- ακόμα ξέχασαν να μνημονεύσουν.

Αυτά αναφέρει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος σε επίκαιρη ανάρτησή του και κλείνει τις σκέψεις του, ως εξής:

“Για λίγο και για πάντα όλα χωρούν στην παλάμη. Έτσι, για να μοιράσουμε για λίγο στον Κύριό μας και Θεό μας: “Ο τα σύμπαντα εν τη δρακί περιέχων”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων