08/02/2022 08/02/2022 Σαράντα πέντε ολόκληρα χρόνια στην ιεραποστολή της Αφρικής, εκ των οποίων τα τριάντα ως Επίσκοπος, συμπληρώνει φέτος ο Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακάριος ο οποίος προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην ενορία του Αγίου Παύλου Καγείρων στην Κένυα. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιμανδρίτης π. Ελπιδοφόρος Λημναίος, ο οποίος μετέβη στην Κένυα κατόποιν...
08 Φεβρουαρίου, 2022 - 8:23
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2022 - 8:20

Γέρων Ναϊρόμπι Μακάριος: 45 χρόνια προσφοράς στην ιεραποστολή της Αφρικής

Διαδώστε:
Γέρων Ναϊρόμπι Μακάριος: 45 χρόνια προσφοράς στην ιεραποστολή της Αφρικής

Σαράντα πέντε ολόκληρα χρόνια στην ιεραποστολή της Αφρικής, εκ των οποίων τα τριάντα ως Επίσκοπος, συμπληρώνει φέτος ο Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακάριος ο οποίος προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην ενορία του Αγίου Παύλου Καγείρων στην Κένυα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιμανδρίτης π. Ελπιδοφόρος Λημναίος, ο οποίος μετέβη στην Κένυα κατόποιν ευλογίας του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, επέδωσε στον Γέροντα Μητροπολίτη ένα ωμοφόριο δώρο του Προκαθημένου του Παλαίφατου Πατριάρχη ως ένδειξη τιμής και αγάπης για την τεράστια προσφορά του στην διακονία στην Μαύρη Ήπειρο, καθώς και το ευχετήριο Πατριαρχικό Γράμμα.

Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε ευχές από τον κλήρο και τον πιστό λαό της περιοχής ενώ στη Θεία Λειτουργία παρέστη και ο βουλευτής της περιοχής κ. John Kiarie ο οποίος στηρίζει το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Από την Οξφόρδη στην Ιεραποστολή

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι, Yπέρτιμος και Έξαρχος Κένυας κ. Μακάριος (κατά κόσμον Ανδρέας Τηλλυρίδης) εγεννήθη στη Λεμεσό της Κύπρου.

Σπούδασε Θεολογία στο Ορθόδοξο Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου Παρισίων, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του το έτος 1972. Κατά την διάρκεια των σπουδών του παρακολούθησε και μαθήματα Βυζαντινολογίας στο College de France και στην Ecolle Pratique des Hautes Etudes. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στον κλάδο της Εκκλησιαστικής Ιστορίας. Το διδακτορικό δίπλωμα στη Φιλοσοφία έλαβε από το ως άνω Πανεπιστήμιο το έτος 1976.

Τον Ιανουάριο του έτους 1977, μετά από επιθυμία του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Μακαρίου Γ’, έφθασε στην Κένυα, όπου επεδόθη στην προετοιμασία της λειτουργίας της Ιερατικής Σχολής, διορισθείς συγχρόνως και Διευθυντής της. Μεταξύ των ετών 1978-1981, με υποτροφία, παρακολούθησε μεταδιδακτορικά μαθήματα Ιστορίας Θρησκειών και Εκκλησιαστικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της louvain-la-Neuve του Βελγίου.

Το έτος 1982 επέστρεψε στην διακονία του στην Κένυα.

Τον Ιούλιο του έτους 1992 χειροτονήθηκε Διάκονος, Πρεσβύτερος και Επίσκοπος με τον τίτλο Ριρούτας. Διετέλεσε Διευθύντης της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης.

Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε εξελέγη την 13η Ιανουαρίου 1998 και τον Φεβρουάριο 2001 μετετέθη στην Ιερά Μητρόπολη Κένυας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων