10/06/2019 10/06/2019 Λίγα λόγια, εξόχως εξομολογητικά, ιδιαιτέρου συναισθήματος και συγκινήσεως, παραθέτει ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, κ. Πρόδρομος, περιγράφοντας την επίκαιρη κατ’ ιδίαν συνάντηση του με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο:   Επι τη ευκαιρία της ενθρονισεως του νέου Ηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ερυθρών κ.κ. Κυρίλλου, της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου και βρίσκεται σε...
10 Ιουνίου, 2019 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2019 - 19:15

“Για λίγα δευτερόλεπτα σταμάτησε, και έκλεισε τα μάτια του”

Διαδώστε:
“Για λίγα δευτερόλεπτα σταμάτησε, και έκλεισε τα μάτια του”

Λίγα λόγια, εξόχως εξομολογητικά, ιδιαιτέρου συναισθήματος και συγκινήσεως, παραθέτει ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, κ. Πρόδρομος, περιγράφοντας την επίκαιρη κατ’ ιδίαν συνάντηση του με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο:

 

Επι τη ευκαιρία της ενθρονισεως του νέου Ηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ερυθρών κ.κ. Κυρίλλου, της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου και βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής το κτηριακό συγκρότημα της Ιστορικής Θεολογικής Σχολής με την πλούσια βιβλιοθήκη, ένα κόσμημα που αποπνέει την αγωνιά της επαναλειτουργίας του, είχα την ιδιαίτερη ευλογία να βρεθώ κοντά στον Πατριάρχη του Γένους, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η φήμη του ως άντρας αρετής, σοφός ηγέτης και όντως Πατέρας εν αγωνιά για τα παιδιά του απανταχού της γης προηγείται αυτού και είναι κάτι που διαπιστώνεται με τις πρώτες λέξεις που εκφέρει.

Αυτό το οποίο “έλιωσε” την καρδιά μου ήταν η αγωνία του για την Ιεραποστολή στην Ιερά Επισκοπή μας. Τα καίρια ερωτήματα του, που μαρτυρούν απόλυτη γνώση των δυσκολιών και της στοχοθεσιας της Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Και τη στιγμή που του απαριθμούσα το ανθρωπιστικό έργο μας, για λίγα δευτερόλεπτα σταμάτησε κι έκλεισε τα μάτια του. Δεν μπορούσα να λάβω ακριβότερο δώρο από αυτή την προσευχή για την νέα μου οικογένεια. Δεν χρειάζομαι τίποτα παραπάνω, παρά από την ευχή ενός Ίμβριου για τη Μαδαγασκάρη μας.

 

Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων