05/03/2019 05/03/2019 Ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος  κατά την ομιλία του με θέμα: «Ο εποικοδομητικός διάλογος και η καλή φιλία ως η καλύτερη διπλωματική οδός για ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανισμού και Ισλάμ»,  στη διημερίδα για τη θρησκευτική και εκκλησιαστική διπλωματία που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο εξωτερικών ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι θρησκείες και οι θρησκευτικοί ηγέτες έχουν μεγάλη ευθύνη αλλά και υποχρέωση να φροντίσουν...
05 Μαρτίου, 2019 - 18:54
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2019 - 19:41

Για την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανισμού και Ισλάμ

Διαδώστε:
Για την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανισμού και Ισλάμ

Ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος  κατά την ομιλία του με θέμα: «Ο εποικοδομητικός διάλογος και η καλή φιλία ως η καλύτερη διπλωματική οδός για ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανισμού και Ισλάμ»,  στη διημερίδα για τη θρησκευτική και εκκλησιαστική διπλωματία που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο εξωτερικών ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι θρησκείες και οι θρησκευτικοί ηγέτες έχουν μεγάλη ευθύνη αλλά και υποχρέωση να φροντίσουν την ειρηνική συνύπαρξη και αμοιβαία κατανόηση των λαών, των πολιτισμών και κυρίως των θρησκειών. Ο διαθρησκιακός διάλογος ως μέσο για την επικράτηση των ιδεωδών της ειρήνης και της δικαιοσύνης κατά τη συμβίωση των Χριστιανών με εταιροθρήσκους δεν είναι άγνωστο στην πρακτική και στην ιστορία της Εκκλησίας. Ο διαθρησκιακός διάλογος, ιδιαίτερα στην εποχή μας, είναι απαραίτητος γιατί ο κίνδυνος των θρησκευτικών αντιπαραθέσεων, όταν μάλιστα αυτοί τροφοδοτούνται από τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία μπορεί να αποβεί μοιραίος για την παγκόσμια ειρήνη ».

Παρακολουθείστε την εισήγηση του στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων