11/07/2023 11/07/2023 Γιορτή της Ιερωσύνης τελικά ήταν η τιμή της Ενορίας της Αγίας Βαρβάρας Κυαμάντζουρας, που θέλησε να τιμήσει τον π. Ματθία Nestory, που χειροτονήθηκε πριν 7 μήνες και τοποθετήθηκε Εφημέριος στην Ενορία Τιμίου Σταυρού Κακερέρε. Η γιορτή ορίσθηκε την Κυριακή 9 Ιουλίου και προσκλήθηκαν Ιερείς και χριστιανοί. Στην γιορτή συμμετείχε και ολόκληρη η Κοινότητα, και μη...
11 Ιουλίου, 2023 - 13:17
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2023 - 14:42

Γιορτή Ιερωσύνης στην Επισκοπή Μπουκόμπας

Διαδώστε:
Γιορτή Ιερωσύνης στην Επισκοπή Μπουκόμπας

Γιορτή της Ιερωσύνης τελικά ήταν η τιμή της Ενορίας της Αγίας Βαρβάρας Κυαμάντζουρας, που θέλησε να τιμήσει τον π. Ματθία Nestory, που χειροτονήθηκε πριν 7 μήνες και τοποθετήθηκε Εφημέριος στην Ενορία Τιμίου Σταυρού Κακερέρε.

Η γιορτή ορίσθηκε την Κυριακή 9 Ιουλίου και προσκλήθηκαν Ιερείς και χριστιανοί. Στην γιορτή συμμετείχε και ολόκληρη η Κοινότητα, και μη ορθόδοξοι και εκπρόσωποι του Κράτους, καθώς ο π. Ματθίας επί τετραετία Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος, εκτιμώμενος από όλους.

Ο Ναός της Αγίας Βαρβάρας ήταν μικρός για χωρέσει 17 Ιερείς και 3.000 ανθρώπους, ορθόδοξοι και μη. Στο συλλείτουργο προεξήρχε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος και έψαλλαν η οργανωμένη χορωδία της Ενορίας του Κακερέρε με τις υπέροχες φωνές, που μαζί με την χορωδία του Ναού σκόρπισε κατάνυξη και πνευματική χαρά. Ακόμη και οι μη ορθόδοξοι θαύμασαν την πλούτο της Ορθόδοξης Λατρείας, αλλά και την σπουδαιότητα της.

Σεβασμός προς τους Ιερείς

Ο Επίσκοπος στην ομιλία του τόνισε την σπουδαιότητα της Ιερωσύνης και το ρόλο των Ιερέων στην Εκκλησία. Ζήτησε από τους χριστιανούς να σέβονται τους Ιερείς. Ακόμη και αν κάνουν λάθη, να μη κατακρίνουν τους Ιερείς, αλλά να προσεύχονται γι΄ αυτούς. Ακόμη και οι πνευματικοί πατέρες, όταν κάνουν λάθη θεραπεύονται, όπως και οι χριστιανοί, όταν παραμένουν εντός της Εκκλησίας, που είναι θεραπευτήριο ψυχών.

Επαίνεσε τον άξιο π. Ματθία για τις ικανότητες του και την υπακοή στον Επίσκοπο να ιερατεύσει στην Ενορία του Κακερέρε. Ο π. Παισ ος κατάφερε να ενώσει την διηρημένη Ενορία και να φέρει την ειρήνη στις ψυχές των χριστιανών. Οι χριστιανοί δηλώνουν τη χαρά τους για τον νέο εφημέριο τους και το έδειξαν με την παρουσία τους στη γιορτή τιμής στον ιερέα τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων