20/06/2021 20/06/2021 Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Φρουμεντίου, φωτιστού της Αβησσυνίας, στην Αιθιοπική πρωτεύουσα Αδδίς Αμπέμπα, εορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής. Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ιερούργησε ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, ενώ συλλειτούργησε ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Μέγας Αρχιμ. του Θρόνου κ. Χρυσόστομος Μπαρμπέρης. Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε ο εσπερινός του...
20 Ιουνίου, 2021 - 17:03
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2021 - 17:21

Γονατιστοί και ευλαβείς στην Αιθιοπία για την μεγάλη ημέρα

Διαδώστε:
Γονατιστοί και ευλαβείς στην Αιθιοπία για την μεγάλη ημέρα

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Φρουμεντίου, φωτιστού της Αβησσυνίας, στην Αιθιοπική πρωτεύουσα Αδδίς Αμπέμπα, εορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής. Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ιερούργησε ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, ενώ συλλειτούργησε ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Μέγας Αρχιμ. του Θρόνου κ. Χρυσόστομος Μπαρμπέρης.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε ο εσπερινός του Αγίου Πνεύματος. Παρέστησαν Ορθόδοξοι πιστοί Έλληνες ομογενείς, Αιθίοπες, Ουκρανοί και Αραβόφωνοι.

Παρευρέθηκε και ο Εντιμ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αδδίς Αμπέμπα κ. Δημήτριος Συκάς.

Τους θαυμάσιους εκκλησιαστικούς ύμνους της εορτής απέδωσε εξαιρετικά ο Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως, κ. Ιωάννης Γιαννακόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε προς τους παρισταμένους πιστούς τις ευχές και ευλογίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου Μακαριωτάτου κ.κ. Θεοδώρου Β, ευχόμενος η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος να φωτίζει και να στηρίζει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη, σε ολόκληρο τον πλανήτη.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων