03/05/2021 03/05/2021 Την αγωνία με την οποία παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό καταγράφει στις πασχαλινές δηλώσεις του προς την Κύπρο, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄. Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, σε δηλώσεις του λίγο μετά την Πρώτη Ανάσταση, απευθυνόμενος στον κυπριακό λαό επισημαίνει ότι «με πολύ αγωνία παρακολουθώ το εθνικό θέμα της...
03 Μαΐου, 2021 - 13:06
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2021 - 13:04

Η αγωνία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την Κύπρο

Διαδώστε:
Η αγωνία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την Κύπρο

Την αγωνία με την οποία παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό καταγράφει στις πασχαλινές δηλώσεις του προς την Κύπρο, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, σε δηλώσεις του λίγο μετά την Πρώτη Ανάσταση, απευθυνόμενος στον κυπριακό λαό επισημαίνει ότι «με πολύ αγωνία παρακολουθώ το εθνικό θέμα της Κύπρου μας, χρόνια και χρόνια… Και ως Προκαθήμενος ενώνω τη φωνή μου μαζί με τη δική σας πολιτική ηγεσία, μαζί με τη γενναία φωνή του Αρχιεπισκόπου μας και φίλου αγαπητού Χρυσοστόμου Β΄, ώστε το εθνικό θέμα να πάψει πια να συζητείται και να ξανασυζητείται με ατέρμονες συζητήσεις και στο τέλος πάλι να είμαστε στο ίδιο σημείο».

«Είστε, όμως, ένας γενναίος λαός. Γεμάτος από Ελλάδα και Ορθοδοξία. Γι’ αυτό, μην κουραστείτε, αδέλφια μου, από την πανδημία, από τις δυσκολίες, τα βάσανα της ζωής. Δώστε απόψε την καρδιά σας ο ένας στον άλλον. Κοιτάξτε τον ουρανό τον γεμάτο όνειρα σπαρμένο μάγια απόψε τη νύχτα της Αναστάσεως. Και το Φως του Κυρίου μας θα είναι πάντα κοντά σας» αναφέρει ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.

Και ο Πατριάρχης Θεόδωρος, με αφορμή τη μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης και του Πάσχα, χαιρετίζει τις προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίλυση του εθνικού θέματος, επισημαίνοντας ότι τον παρακολουθεί «μαζί με το Υπουργικό σου Συμβούλιο, μαζί με όλους τους Αρχηγούς των κομμάτων, για το μεγάλο αγώνα που δίδετε, για να ακουστεί η φωνή σας στα πέρατα του κόσμου ότι, επιτέλους, επιτέλους ας δούνε με δικαιοσύνη και ανθρωπιά το μεγάλο θέμα ώστε όλοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, να ζήσουν ειρηνικά σ’ αυτό το διαμάντι των θαλασσών που είναι η ευλογημένη μας Κύπρος».

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου αναφέρεται μάλιστα στον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν οι Κύπριοι στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, τονίζοντας ότι «στην ελληνική Αλεξάνδρεια, εδώ που είναι 2.000 χρόνια τώρα η έδρα του Πατριαρχείου, πέρασαν τόσοι Έλληνες, μα και τόσοι Κύπριοι αδελφοί μας. Γι’ αυτό και η μοναδική σημαία που υπάρχει δίπλα στον Ευαγγελισμό είναι της Αδελφότητος των Κυπρίων».

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος απευθύνει επίσης ευχές στον Προκαθήμενο της Κυπριακής Εκκλησίας.

Να σημειωθεί ότι κατά την περιφορά του Επιταφίου της Μεγάλης Παρασκευής στον επιβλητικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας, ο Πατριάρχης Θεόδωρος αφιέρωσε «μία ευχή, μια που τώρα είναι η ιερά περίοδος του Ραμαζανίου στον Πρόεδρο της Αιγύπτου, τον φίλο τον ηγαπημένο, τον Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, γιατί ξέρω ότι ευλαβείται το όνομα του αληθινού Θεού», όπως τόνισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος. Και κατέληξε: «Μαζί με τους άξιους ηγέτες, της Ελλάδος και της Κύπρου, να τους χαρίζει ο Παντοδύναμος Θεός κουράγιο και ελπίδα ώστε τα όνειρά τους και οι ελπίδες τους για μία ειρηνική θάλασσα της Μεσογείου να είναι πραγματικότης».

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων