15/08/2022 16/08/2022 Mε κατάνυξη εορτάστηκε την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022 η Κοίμηση της Θεοτόκου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Αραβορθοδόξου Κοινότητος Αλεξανδρείας. Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμονος, Αρχιγραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και Πηλουσίου κ. Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας. Προ...
15 Αυγούστου, 2022 - 20:47
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2022 - 0:55

Η Αλεξάνδρεια εόρτασε την Κοίμηση της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Η Αλεξάνδρεια εόρτασε την Κοίμηση της Θεοτόκου

Mε κατάνυξη εορτάστηκε την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022 η Κοίμηση της Θεοτόκου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Αραβορθοδόξου Κοινότητος Αλεξανδρείας.

Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμονος, Αρχιγραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και Πηλουσίου κ. Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας.

Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Σεπτός Προκαθήμενος της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων μίλησε προς το εκκλησίασμα, αναφερθείς στο πρόσωπο της Θεομήτορος και στην μοναδικότητα Της κατά το σχέδιο της Θείας Οικονομίας. Επίσης, εξέφρασε τον δίκαιο της Εκκλησίας έπαινο προς το Αραβορθόδοξο ποίμνιο του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου για την αφοσίωσή του προς αυτό, ως και για την μεταξύ των μελών του επιδεικνυομένη ενότητα, πνευματική αρμονία και δημιουργική σύμπνοια.

Σημειώνεται ακόμη ότι την Κυριακή 14 Αυγούστου ετελέσθη ο Μέγας Εσπερινός και εψάλησαν τα εγκώμια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου, συμπαραστατουμένου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμονα και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ταμιάθεως κ. Γερμάνο, Προϊστάμενο της Ιεράς Μονής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων