04/02/2019 04/02/2019 Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς έναν από τους πιο αγαπητούς κληρικούς που πέρασαν από την Αλεξάνδρεια, και ο οποίος θα προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες του, επίσημα από τον Φεβρουάριο στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα, είπε η αλεξανδρινή παροικία, προς το νέο Μητροπολίτη Αξώμης, Δανιήλ, που ολοκλήρωσε πλέον την αποστολή του στην Αίγυπτο. Όπως γράφει το...
04 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:38

Η Αλεξάνδρεια ευγνωμονεί τον Μητροπολίτη Αξώμης

Διαδώστε:
Η Αλεξάνδρεια ευγνωμονεί τον Μητροπολίτη Αξώμης

Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς έναν από τους πιο αγαπητούς κληρικούς που πέρασαν από την Αλεξάνδρεια, και ο οποίος θα προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες του, επίσημα από τον Φεβρουάριο στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα, είπε η αλεξανδρινή παροικία, προς το νέο Μητροπολίτη Αξώμης, Δανιήλ, που ολοκλήρωσε πλέον την αποστολή του στην Αίγυπτο.

Όπως γράφει το pyramisnews, ο Σεβασμιώτατος ήρθε πριν από λίγα χρόνια στη Χώρα του Νείλου, κατακτώντας με το σιωπηλό έργο του, και τη φλογερή ζακυνθινή ψυχή του, τις καρδιές όλων των Αλεξανδρινών. Ο περικαλλής Κοινοτικός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας είχε τη μεγάλη χαρά να τον έχει εφημέριό του, όσο ήταν αρχιμανδρίτης.

Προσέφερε επίσης εξαιρετικές υπηρεσίες στην πατριαρχική αυλή ως Αρχιγραμματέας της Αγίας και Μεγάλης Ιεράς Συνόδου του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας. Εξελέγη στην τελευταία Σύνοδο.

Και στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία της 3ης Φεβρουαρίου, ο αγαπητός νέος Μητροπολίτης είχε την ευκαιρία να λειτουργήσει για τελευταία φορά στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, πριν ταξιδέψει για να αναλάβει επίσημα τη νέα του θέση στην Αιθιοπία, όπου στις 3 Μαρτίου αναμένεται να γίνει και η επίσημη ενθρόνισή του από τον ίδιο τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων