03/11/2020 03/11/2020 Τελέσθηκε σήμερα, στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο η εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου Δαμασκηνού Αλαζράϊ, ο οποίος πλαισιώθηκε από τους πατέρες της Ιεράς Μονής....
03 Νοεμβρίου, 2020 - 17:47
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2020 - 17:51

Η ανακομιδή των Ι. λειψάνων του Αγ. Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο

Διαδώστε:
Η ανακομιδή των Ι. λειψάνων του Αγ. Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο

Τελέσθηκε σήμερα, στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο η εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου Δαμασκηνού Αλαζράϊ, ο οποίος πλαισιώθηκε από τους πατέρες της Ιεράς Μονής.

Πριν να ολοκληρωθεί η Θεία Λειτουργία ο Καθηγούμενος της ιστορικής Μονής, μίλησε για το ιστορικό αυτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, για τους μάρτυρες της Εκκλησίας και για την προσφορά τους στη ζωή Της.

Επίσης μετέφερε στους πιστούς τις πατριαρχικές εύλογες και ευχές του Μακαριώτατου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, και τις ευχές του Πατριαρχείου επιτρόπου Καΐρου και. Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: Ελληνική Κοινότητα Καϊρου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων