12/11/2023 12/11/2023 Με την γενναιόδωρη ευλογία, έγκριση και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, η Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά Ηρακλείου Κρήτης προσέφερε ποσό για την αγορά του οικοπέδου στην Νιαμούσουα της Γκέϊτα της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας, όπου θα κτισθεί Ναός προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά. Ήταν δικαιολογημένη η χαρά...
12 Νοεμβρίου, 2023 - 13:08
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2023 - 13:21

Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης ενισχύει την Ενορία Αγίου Μήνα στη Μπουκόμπα της Τανζανίας

Διαδώστε:
Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης ενισχύει την Ενορία Αγίου Μήνα στη Μπουκόμπα της Τανζανίας

Με την γενναιόδωρη ευλογία, έγκριση και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, η Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά Ηρακλείου Κρήτης προσέφερε ποσό για την αγορά του οικοπέδου στην Νιαμούσουα της Γκέϊτα της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας, όπου θα κτισθεί Ναός προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά.

Ήταν δικαιολογημένη η χαρά του Εφημερίου π. Ευσεβίου και των χριστιανών στην Ενορία του Αγίου Μηνά Νιαμούσουα της Γκέϊτα, που χθες 11 Νοεμβρίου ανήμερα της εορτής του αγίου, εόρτασαν στο οικόπεδο τους, έστω και σε ένα πρόχειρο Ναό.

Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε μέσα σ’ αυτόν τον πρόχειρο Ναό προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος και συμμετείχαν οι ιερείς της περιοχής π. Ιωάννης, π. Σωφρόνιος, π. Ευσέβιος, π. Αθανάσιος, ο διάκονος π. Πορφύριος και πλήθος λαού από τις έξι γειτονικές Ενορίες της Γκέιτα.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος μίλησε για τον έπαινο του Αποστόλου Παύλου στις Εκκλησίες της Μακεδονίας, που «μέσα στις πολλές δοκιμασίες και θλίψεις που πέρασαν, η χαρά τους ήταν τόσο μεγάλη» (Β΄ Κορ. 82).

Αυτός ο λόγος βρίσκει εφαρμογή για τον μεγάλο Αφρικανό Άγιο Μεγαλομάρτυρα Μηνά, που έδειξε παρόμοια χαρά στα μαρτύρια, που του επέβαλαν.

Και αναφέρθηκε στα πολλά θαύματα και ιδιαίτερα στη νίκη των συμμάχων στο Ελ Αλαμέιν, όπου ο Άγιος Μηνάς κατεδίωξε τους Γερμανούς και έσωσε την Αφρική.

Τελευταίο θαύμα είναι η αγορά του οικοπέδου αυτού με τη βοήθεια του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και του εφημερίου του Ναού του Αγίου Μηνά π. Γεωργίου Χανιωτάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο άκουσμα της χαρμόσυνης είδησης οι Χριστιανοί ξέσπασαν σε ιαχές φωνάζοντας: “Asante sana Askofu Evgenios, Asante sana fr. Georgios” (Ευχαριστούμε πολύ Επίσκοπε Ευγένιε, ευχαριστούμε πολύ π. Γεώργιε).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων