22/11/2020 22/11/2020 Μαθητές των Ελληνικών Σχολείων της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου εκκλησιάσθηκαν ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου στον φερώνυμο ναό που βρίσκεται στο Σπετσεροπούλειο. Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος. O Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Άγια...
22 Νοεμβρίου, 2020 - 10:47
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2020 - 10:39

“Η Εκκλησία πρέπει να είναι το κέντρο της ζωής μας”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία πρέπει να είναι το κέντρο της ζωής μας”

Μαθητές των Ελληνικών Σχολείων της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου εκκλησιάσθηκαν ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου στον φερώνυμο ναό που βρίσκεται στο Σπετσεροπούλειο. Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος.

O Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Άγια των Αγίων όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα μίλησε για το σύγχρονο μήνυμα των Εισοδίων της Θεοτόκου το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, διδάσκει τους Χριστιανούς ποια πρέπει να είναι η στάση των Χριστιανών στους Ναούς. «Η Εκκλησία και ο Ναός πρέπει να αποτελεί το κέντρο της ζωής μας. Στο ναό βαπτιζόμαστε, όταν είμαστε μωρά. Και στο Ναό πάλι με την Εξόδιο Ακολουθία πορευόμαστε προς την άλλη ζωή. Δεν πρέπει η Εκκλησία να είναι μια παράμετρος στη ζωή μας, αλλά το κέντρο της ζωής μας. Ότι κάνουμε θα πρέπει να έχει αναφορά στην Εκκλησία. Πρέπει μέσα στην Εκκλησία να ζούμε και να αναπνέουμε…

Όπως για πολλά χρόνια ο ναός έχει το σπίτι της Παναγίας μας, έτσι πρέπει και για εμάς η Εκκλησία να αποτελεί το πρώτο σπίτι μας. Διότι σε αυτό το πρώτο σπιτι μας, είναι και η μεγάλη μας οικογένεια, η οικογένεια του Θεού. Πρέπει να ξέρουμε εμείς οι Χριστιανοί, ότι χωρίς την Εκκλησία δεν υπάρχει αληθινή και πραγματική ζωή».

Παρακολουθήστε το κήρυγμά του:

Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Στέλιος Χαλκιάς.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε ο Διευθυντής της Αχιλλοπουλείου κ. Τάσος Αναστασίου, η υποδιευθύντρια της Αμπετείου κ. Μαρία Λιάκου καθώς και μαθητές των Ελληνικών Σχολείων.

Αμέσως μετά ο υπεύθυνος των Κατηχητικών της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καϊρου, Μ. Εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Αρχιμ. Στέφανος Σουλιμιώτης συνομίλησε με τους μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

 

πηγή: ekkairo.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων